Regija

Bukvićev trener odgovorio Kosiću: ‘Poznati smo po sportskom ponašanju, ali svakome po zasluzi‘

Unity Fight Team Vrbas

 Instagram (unity Fight Team)
Petar Tunguz ponudio je suprotne informacije od onih koje je iznio Jakob Kosić

Puno kontroverze, ali i puno pažnje privukao je meč između Jakoba Kosića i Đorđa Bukvića na FNC 9 eventu koji se održao prošlog petka u Sisku.

Dvojica boraca velter kategorije zapravo su priču započeli još preko intervjua koje su ranije ove godine dali upravo za naš portal. Kosić je pokazao interes za obračunom s Bukvićem, a srpski borac uzvratio je interesom za međusobnim obračunom.

Fanovima se to uparivanje itekako svidjelo, a FNC je reagirao na pravi način i ugovorili su meč kojem se svaki regionalni MMA fan nadao. Obojica su najavljivali spektakl u stojci i pobjedu nokautom. Đorđe Bukvić na kraju je bio taj koji je održao svoje obećanje i Kosića je porazio vjerojatno najboljim nokautom koji smo ove godine vidjeli u FNC-u.

Bukvić je desnim ‘‘high kickom‘‘ nakratko ostavio Kosića bez svijesti, ali čin neposredno nakon nokauta izazvao je bijes kod Kosića. Nagnuo se Bukvić nad Kosićem koji je ležao bez svijesti i nešto je izgovorio. Mnogi su taj potez okarakterizirali nesportskim, ali treba shvatiti da je Bukvić još uvijek bio ‘‘vruć‘‘ i reagirao je u afektu. Kosiću taj potez nije dobro legao, a u svojoj objavi na Instagramu, između ostalog je napisao:

‘‘Ljut sam prvo na doktora, a onda na sebe jer sam skupo platio tu odluku gdje me protivnik nokautirao. Ljut sam i na cijelu dvoranu jer nije uskočila u kavez nakon onog ruganja nada mnom dok sam bio bez svijesti. Ispao je govno od čovjeka i on i cijeli njegov tim, jer me nisu ni pitali kako sam, niti su došli do svlačionice kao pravi sportaši. Nema veze, glava je ok i oko ce proći, ali govno od čovjeka uvijek će ostati govno.‘‘, dio je Kosićevog obraćanja.

Nedugo nakon što se Kosićeva izjava proširila portalima i društvenim mrežama, oglasio se i Petar Tunguz, glavni trener Unity Fight Teama pod čijim okriljem nastupa Đorđe Bukvić. Njegovu izjavu možete pročitati u Facebook objavi koja se nalazi ispod ovog odlomka.

Nadamo se da cjelokupna situacija neće izazvati ‘‘povlačenje repova‘‘ na nekoj razini koja nema veze sa sportom i poziva na nepotrebnu mržnju i nasilje. Dvojica sjajnih boraca međusobno su se obračunali u kavezu, pružili su nam odličan meč, a Đorđe Bukvić pokazao se boljim borcem te večeri.

Pred obojicom je još pregršt mečeva, a možda se jednom pruži prilika i za revanš. Sve ostalo nevezano za sport, neka ostane iza njih.

Linker
18. travanj 2024 15:34