Regija

Čalić zbog ozljede otkazao meč na Matchroomu: ‘Slijedi operacija, ali napokon ću imati oba ramena‘

Marko Čalić
 Privatna Arhiva
Perspektiva Marka Čalića prije samo nekoliko tjedana izgledala je sjajno

Negdje tijekom ljeta, kad je AIBA objavila novosti u vezi ovogodišnjeg Svjetskog boksačkog prvenstva, koje će se u studenom održati u Beogradu, Marko Čalić trenirao je u nadi kako će uskoro dobiti poziv za profesionalni meč. U srpnju je uspješno odradio meč u Švedskoj, svoj prvi nakon poraza od Joshue Buatsija te je s optimizmom gledao u budućnost. Onda su se pojavile spomenute vijesti, koje su uključivale velike financijske nagrade za najbolje boksače svijeta, ali i ono još važnije za Marka, uvođenje kategorije do 86 kilograma.

34-godišnji hrvatski boksač odlučio se za to prvenstvo vratiti amaterima i krenuti u pripreme, no onda je došla ponuda koju je čekao. Matchroom se javio, godinu dana nakon meča protiv Buatsija stigao je poziv koji su mu najavili. Svjetsko prvenstvo više nije bilo opcija i Marko se krenuo pripremati za veliki meč na velikoj sceni. I onda se dogodilo ono od čega svi zapravo strepe.

"Trebao sam nastupiti 30. listopada na priredbi u Londonu, gdje će se boriti i Alen Babić. Protivnik mi je trebao biti Craig Richards, ali pukla mi je tetiva u ramenu pa ništa od toga", otkrio nam je Čalić informaciju.

31-godišnji Craig Richards inače je 25. poluteškaš svijeta prema BoxRecu, a u svibnju se borio protiv Dmitrija Bivola za svjetsku titulu te je u tom meču ostavio jako dobar dojam. Svakako bi to bio velik meč za Marka, gdje bi eventualnom pobjedom doslovno poletio prema višim pozicijama na ljestvici. Top 50 mu ne bi izmakao. Ipak, umjesto toga, završio je kod liječnika.

"Sad mi slijedi operacija kod dr. Tadije Petrovića, do kojeg sam došao preko Alena Babića. Pregledao me, napravio mi magnetsku rezonancu ramena i slika je pokazala puknuće tetive supraspinatusa, a to je nešto što je potrebno operirati. Nakon operacije slijedi rehabilitacija, a onda se vraćam još jači", rekao je Marko, koji bi nakon toga napokon trebao dobiti novu veliku priliku. Još je dodao:

"Napokon ću imati oba ramena. Ovo rame me mući od 2018. godine. Prvo je to bila mala ruptura koju sam liječio, ali nikad u potpunosti. Sad je skroz puklo tako da to moram riješiti. Kad se to sanira napokon ću moći boksati bez ikakvih problema u ramenu, bez da se obazirem na bol, bez ikakve štednje."

Ovo je samo još jedan peh za Čalića, sjajnog boksača i velikog radnika, čija je profesionalna karijera mogla biti još bolja, samo da je bilo malo više sreće. No, ima još dovoljno vremena. Nastupom protiv Buatsija je, unatoč porazu, odradio vrhunsku samopromociju, a prilika za iskoračit će doći. I to nadamo se bez ikakvih ozljeda te bi Marko potpuno spreman mogao u idući meč. Već sama namjera Matchrooma da ga upare s Richardsom puno toga govori o tome kakva od njega imaju očekivanja.

Linker
22. travanj 2024 01:47