Regija

Čečen želi osvetu za Khalidova, Soldić mu poručio: ‘Dolazim, Ibragime‘

Roberto Soldić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Zanimljivu prozivku uputio je novopečeni KSW-ov prvak ka našem Robertu Soldiću

Veliko iznenađenje u KSW-ovoj poluteškoj kategoriji, sinoć je priuštio Čečen Ibragim Chuzhigaev (16-5-0, 1-0 KSW). Tomasz Narkun vladao je tom kategorijom više od šest godina, a pojas je uspješno obranio pet puta. Međutim, 30-godišnji Chuzhigaev, u svom debiju za KSW, odmah je osvojio pojas poluteške kategorije.

Jednoglasnom odlukom Chuzhigaev je pobijedio Narkuna, a uzevši u obzir kako su kladionice postavljale koeficijente u rasponu od 1.20 do 1.30 na pobjedu Poljaka, jasno je o kakvom se iznenađenju radi. Ipak, Chuzhigaev je borac s pregršt iskustva iz jakih istočnih promocija kao što su ACB i ACA, a u KSW je pristigao sa šest uzastopnih pobjeda.

Odmah nakon pobjede, Chuzhigaev je već pikirao svoju sljedeću metu. Radi se o našem Robertu Soldiću. Hrvatski borac apsolutni je kralj KSW-a i njihov je najbolji borac na cijelom rosteru. Potvrda tome, došla je krajem 12. mjeseca protekle godine, kad je Soldić došao do pojasa u srednjoj nokautirao. Roberto je nokautirao legendarnog Khalidova u drugoj rundi i trenutno je prvak dvaju težinskih kategorija (velter i srednja). Najavio je ''RoboCop'' mogućnost da napadne titulu i u poluteškoj kategoriji, a čini se kako je Chuzhigaev itekako zainteresiran za meč. S oduševljenjem je Soldić prihvatio njegovu prozivku u intervjuu nakon meča, a Roberto je putem ''storyja'' na Instagramu kratko poručio.

''Dolazim Ibragime.''

image

Instagram story Roberta Soldića

Instagram (roberto Soldić)

Bitno je napomenuti kako Chuzhigaev dolazi iz Groznog, glavnog grada Čečenije. Mamed Khalidov, iako nastupa pod poljskom zastavom, rodom je iz spomenutog grada. Chuzhigaev je nakon sinoćnje pobjede odradio još jedan intervju za KSW te je izjavio kako želi osvetu za Khalidova i zato je prozvao Soldića. Inače, ruski borac nerijetko se borio i u srednjoj kategoriji i stoga se nameće pitanje u kojoj kategoriji bi čelnici KSW-a uparili dvojicu boraca. Hoće li Soldiću dati šansu da postane prvakom tri različite težinske kategorije ili će Chuzhigaev imati priliku postati prvakom dvaju kategorija. Vrijeme će pokazati, ali nije isključeno da ih promocija upari s nekim posve drugim borcima. Tomasz Narkun domaće je lice i željan je revanša, a upravo on bi mogao biti sljedeći protivnik novopečenog KSW-ova prvaka poluteške kategorije.

Linker
22. travanj 2024 02:51