Regija

Čedo Pantić i trener o meču protiv Petjea: 'Borba traje devet minuta, a ne posljednje tri!'

Čedo Pantić i Predrag Stanković
 KBK Hektor
Čedo Pantić i Predrag Stanković smatraju kako je pobjeda protiv Sama Petjea čista i poštena

Megdan "Za bolja vremena" održao se u srijedu 14. listopada u Novom Sadu, predvođen kickboxing mečem u kojem je Čedo Pantić sudačkom odlukom savladao Sama Petjea. Nakon meča je bilo raznih komentara. Mnogi su smatrali kako je borcu iz Modriče pobjeda poklonjena, a naišli smo i na komentare kako se trebalo otići u ekstra rundu. Nekako najčešći opis bio je onaj da su prve dvije runde bile podjednake i vrlo kompetitivne te da je u trećoj Slovenac dominirao.

Tako smo za komentar odlučili kontaktirati pobjednika meča, ali i njegovog trenera Predraga Stankovića. Čedo Pantić uvjeren je da oko njegove pobjede ne bi trebalo biti dvojbi, odnosno da je u prve dvije runde pokazao puno više od protivnika te da on nije na račun treće runde to mogao nadoknaditi.

"Meč protiv Petjea izgledao je upravo onako kako smo moj Hektor Team i ja najavljivali. Bespoštedna borba i pravi rat u ringu od prve do posljednje sekunde. Mislim kako sam tijekom prve dvije runde postigao nešto što do sada nitko protiv Sama Petjea nije, uspostavio sam apsolutnu dominaciju i brojnim teškim udarcima napravio očiglednu bodovnu razliku. Petje jeste bio bolji u trećoj rundi, ali to nije dovoljno da bi se anuliralo moju učinkovitost od početka borbe. Borba s razlogom traje devet minuta, a ne samo posljednje tri. Mnogi će tražiti razloge da bi osporavali ovu pobjedu, ali mislim kako za to nemaju osnova. Što je teža bitka, to je slađa pobjeda", rekao je "TDI".

Mišljenje njegovog trenera ne razlikuje se puno. On je prije svega ponosan na svog borca, a osim toga je na Facebooku već otkrio kako su spremni svoju pobjedu potvrditi u revanšu.

"Sinoćnja borba i pobjeda Čede "TDI" Pantića protiv Sama Petjea predstavlja jedno od najvećih dostignuća u povijesti modernog srpskog kickboxinga. Onakav meč i Čedina lavovska borba je san svakog trenera te mogu reći da sam istinski ponosan na Čedu. On je u najboljem svjetlu predstavio sebe i naš kompletan Hektor Team. Također mi je izuzetno drago što se sinoć u Megdanovom ringu pojavio Samo Petje u svom pravom i najsjajnijem izdanju, kao vrhunski borac i šampion. Pored toga, mi smo svakako uspjeli da ga pobijedimo, tako što je "TDI" dominirao u prve dvije runde i opravdano stekao prednost na sudačkim bodovnim karticama. Petje jeste bio bolji u trećoj rundi, ali nije napravio dovoljno za pobjedu u ovoj borbi. Čedo Pantić je stoički izdržao sve nalete Petjea i zbog toga se naša pobjeda ne bi trebala dovoditi u pitanje. Ovim trijumfom "TDI" je dokazao kako je najbolji regionalni borac u svojoj kategoriji", iznio je svoj stav Stanković.

Čedo Pantić ovim se putem po drugi put našao u meču nakon kojeg su ostali svojevrsni repovi. Prvi put je to bilo u ljeto prošle godine, kad ga je savladao Ramazan Razakov. Tada je, osim kontroverzne sudačke odluke, problem stvarala i klizava podloga ringa. Ovog puta su suci presudili u stranu Pantića, čime veliki broj fanova također nije zadovoljan. Možemo se nadati kako će Megdan uskoro objaviti snimku meča pa ćemo nakon toga sami moći donijeti svoj sud.

Linker
23. travanj 2024 02:46