Regija

Chatri nahvalio Soldića prilikom intevjua sa Sonnenom: ‘Oko 90 posto pobjeda upisuje nokautom‘

Roberto Soldić i Chatri Sityodtong (desno)

 Instagram (roberto Soldić)
Predsjednik ONE Championshipa veliki je fan hrvatskog MMA borca

Nešto više od tjedan dana preostalo je do ONE Fight Night 10 eventa koji se održava 5. svibnja (peti mjesec), točnije sljedeći tjedan, u noći s petka na subotu. ONE Championship organizacija prvi put u povijesti dolazi na teritorij SAD-a, a event će predvoditi Demetrious Johnson i Adriano Moraes.

Radi se o trilogiji, a obojica su upisali po jednu pobjedu nokautom u međusobnim obračunima. Prvo je Moraes koljenom nokautirao Demetriousa Johnsona, a ‘‘DJ‘‘ se revanširao u osmom mjesecu prošle godine, nokautiravši Moraesa također koljenom.

Chatri Sityodtong, predsjednik ONE Championshipa, u razgovoru s Chaelom Sonnenom potvrdio je da bi ovo mogao biti posljednji meč Demetriousa Johnsona u karijeri. Jedan od najvećih boraca ikad to je najavio gostujući u MMA Houru, a Chatri je istaknuo kako ga je iznenadila ta vijest, ali ističe da Johnson nije tip koji bi lažirao moguće umirovljenje samo kako bi privukao gledatelje. Dakle, lako je moguće da će to biti posljednji Demetriousov nastup.

Na istom eventu nastupit će i Roberto Soldić. Hrvatski MMA borac borit će se protiv opasnog švedskog nokautera, Zebaztiana Kadestama. Najavljujući event u razgovoru sa Sonnenom, Chatri je poručio Sonnenu da obrati pažnju na taj meč.

‘‘Još jedna borba o kojoj ti želim pričati i koju moraš pogledati. Roberto Soldić protiv Zebaztiana Kadestama. Dvojica nokautera, obojica udaraju vrlo snažno. Pogledaš li Robertov učinak u pobjedama prekidom, mislim da je na oko 90 posto kad su pobjede nokautom u pitanju. To je ludo.‘‘, rekao je predsjednik ONE-a koji silno cijeni Soldića.

Roberto je inače 17 pobjeda u karijeri upisao nokautom, a ukupno je slavio 20 puta. Dakle, 85 posto svojih mečeva završio je nokautom, ali dodamo li jednu pobjedu ‘‘submissionom‘‘, Soldić je na učinku od 90 posto pobjeda prekidom. Zbilja impresivan podatak.

Kadestam također ne zaostaje po tom pitanju. Švedski borac iza sebe ima 14 pobjeda (14-7) u karijeri, a 12 puta slavio je nokautom (85,7 posto). Jednu pobjedu je upisao ‘‘submissionom‘‘, dakle samo jednom je slavio na bodove. Meč između njega i Soldića trebao bi ponuditi pravi vatromet i nerealno je očekivati da ova borba dogura do sudačke odluke. Netko će gotovo sigurno pasti.

Linker
27. travanj 2024 05:42