Regija

Roberto Soldić o svojoj motivaciji: ‘Ovo je moj život, razmišljam samo o tome i želim osvojiti pojas‘

Roberto Soldić

 Instagram (roberto Soldić)
Ponajbolji hrvatski MMA borac odradio je intervju za MMA Sucka portal

Roberto Soldić u noći s 5. svibnja (peti mjesec) na šesti svibnja odradit će svoj drugi meč pod okriljem ONE Championship organizacije. Nakon neslavno završenog debija protiv Murada Ramazanova, odnosno ‘‘no contesta‘‘ nakon što ga je Ramazanov udario koljenom u međunožje, Soldića čeka nastup na američkom tlu.

ONE Championship prvi put u povijesti dolazi na teritorij SAD-a, a ONE Fight Night 10 naziv je njihovog debitantskog eventa u SAD-u. Soldića čeka meč protiv Šveđanina Zebaztiana Kadestama (14-7-0), a Roberto je u intervjuu za MMA Sucka opisao što mu znači nastup na takvom eventu.

‘‘Ovo je jako dobra i uzbudljiva prilika za mene, za moju državu, za selo iz kojeg dolazim. Ovo je ispunjenje sna i nadam se da ću moći pokazati američkim fanovima zašto me zovu ‘Robocop‘. Spreman sam već sada jer ne skidam previše kilograma, dobro treniram, dobro se hranim, spreman sam.‘‘

Mnoge zanima što je sljedeće u slučaju da Soldić porazi Kadestama. Hoće li to biti revanš protiv Murada Ramazanova ili možda napad na titulu koju trenutno drži Christian Lee. Soldić trenutno ne razmišlja previše o tome i fokus drži na svom sljedećem nastupu.

‘‘Fokusiran sam na ovog tipa (Kadestama), jer on predstavlja dobar izazov, bivši je prvak. U prvoj borbi sam dobio Murada i dogodilo se to što se dogodilo. Svi su pristali na revanš, ali rekli su nam da me čeka druga borba, da ću se boriti u SAD-u protiv Kadestama. Što mogu reći? Moram se boriti, moram slušati. Ako pobijedim, razgovarat ću s Chatrijem i ‘matchmakerima‘, pa ćemo odlučiti što slijedi.‘‘, objasnio je Soldić.

Hrvatski borac dugi niz godina član je UFD Gyma u Dusseldorfu gdje se otisnuo nakon što je odradio nekoliko profesionalnih MMA mečeva, a tijekom godina trenirao je s brojnim velikanima ovog sporta. U razgovoru s Timom Wheatonom, Soldić je istaknuo neke borce koji su na njega ostavili poseban utisak, a posebno je izdvojio Gegarda Mousasija.

‘‘Kad sam bio u Kanadi, tamo sam trenirao s Firasom (Zahabijem), Roryjem MacDonaldom, GSP-jem. Zatim sam letio u SAD i tamo sam trenirao s mnogim velikanima također. Ali moram istaknuti Gegarda Mousasija, on mi puno pomaže u Nizozemskoj. S njim sam odrastao i trenirajući s njim osjetio sam kako moje vještine u stojci rastu. Odrađivali smo dobre sparinge, ali bez nismo ozlijedili jedan drugog, jako profesionalno odrađeno. Volim trenirati s njim, on je legenda.‘‘, pričao je Soldić vidno respektirajući Mousasija.

‘‘Robocop‘‘ iza sebe ima titulu prvaka u dvama kategorijama unutar KSW-a, a sada je cilj osvajanje titule prvaka i u ONE Championshipu. Tim Wheaton za kraj je upitao Soldića o njegovoj motivaciji, odnosno, što ga čini motiviranim. Soldić je detaljno opisao:

‘‘Ovo je moj život, ne znam ništa drugo raditi osim ovog. Samo se borim i jedino o ovome razmišljam. 110 posto sam posvećen ovome, jer ne znam što bih drugo radio. Mogu ja naučiti nešto drugo, ali samo treniram i discipliniran sam. Ne volim izgubiti rundu niti na treningu. Uvijek se krećem prema naprijed, uvijek sam spreman i nikad ne ispadam iz forme. Deset godina radim ovo iz dana u dan. Dvije godine sam spavao u dvorani, a nakon toga sam preselio u stan. Bilo je teško za mene, a menadžer mi je pružao teške protivnike. Negdje u svom šestom profesionalnom nastupu borio sam se protiv Yaroslava Amosova (bio je to osmi Soldićev meč, op.a.), sadašnjeg Bellatorovog prvaka. Rođen sam s ovime i vjerujem u ovo. Vjerujem da će doći i do revanša s Muradom (Ramazanovim), a dobar meč me čeka i protiv Kadestama. Pokušat ću završiti te tipove i osvojiti pojas. To mi je motivacija, osvojiti pojas.‘‘

Što dodati, osim da nam preostaje strpiti se još neko vrijeme do meča između Kadestama i Soldića. Nadamo se pobjedi Roberta, a vjerujemo da je onda revanš protiv Murada Ramazanova najizglednija i najlogičnija opcija, jer radi se o priči koja nije dobila završetak kakav zaslužuje.

Kompletan Soldićev intervju pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
20. travanj 2024 14:50