Regija

Chatri opisao Helwaniju kako je trenirati s ‘Cro Copom‘: ‘Mislio sam da ćemo trenirati pola sata‘

Chatri Sityodtong i Mirko ‘‘Cro Cop‘‘ Filipović

 Instagram (cro Cop)
Predsjednik ONE Championship organizacije nedavno je bio u posjeti Hrvatskoj

ONE Championship organizacija napravila je veliki posao dovođenjem Roberta Soldića pod svoje okrilje. Ponajbolji hrvatski MMA borac bio je ‘vruća roba‘‘ na tržištu nakon što mu je istekao ugovor s KSW-om. Gotovo sve najjače organizacije željele su dovesti Soldića, a podosta iznenađujuće isplivao je ONE i Soldić se na kraju s njima dogovorio.

Gostujući u MMA Houru kod Ariela Helwanija, predsjednik ONE-a, Chatri Sityodtong pojasnio je kako je došlo do samog dogovora, a o Soldiću je konstantno pričao u hvalospjevima.

‘‘Jako smo selektivni po pitanju boraca koje potpisujemo. Nedavno smo doveli Roberta Soldića za kojeg vjerujem da je sljedeća velika stvar u borilačkom sportu.‘‘, rekao je Chatri, a Helwani je pohvalio ONE zbog potpisivanja Soldića i zatim je upitao o više informacija oko dovođenja Soldića, a Chatri je pojasnio.

‘‘On je imao ponude od svih organizacija. To je jedna od onih situacija kad kliknete na prvu. Ivan (Dijaković) je njegov dugogodišnji menadžer i on je doslovno pronašao Soldića kad je Roberto imao 18 godina. Radi se o ludoj priči. Roberto je iz Hrvatske i bio je totalno siromašan. Igrom slučaja naišao je na Ivana u Dusseldorfu. Roberto je spavao u maloj prostoriji u dvorani. Tako je on započeo. On i Ivan postali su najbolji prijatelji i sve ostalo. Odmah smo kliknuli. Dobili su ponude od nekoliko organizacija, a Ivan (Dijaković) mi se javio i pitao mogu li nas posjetiti u Singapuru. Došli su na naš event, pričali su s nekim ostalim borcima i eto, jednostavno smo se dobro slagali.‘‘

Nedavno smo saznali kako će Soldić u 3. prosinca (12. mjesec) debitirati za ONE, a protivnik će mu biti Murad Ramazanov (11-0-0), fantastični dagestanski borac. Chatri također tvrdi kako je Ramazanov nevjerojatno opasan borac.

‘‘Soldić će se boriti protiv trenutno najboljeg dagestanskog hrvača, Murada Ramazanova. Ako pitate bilo kojeg Dagestanca, potvrdit će vam da je ovaj borac ubojica.‘‘, započeo je Chatri, na što se Ariel nadovezao kako želi gledati Roberta protiv nekog udarača, a ne protiv hrvača. Čelni čovjek ONE-a pojasnio je:

‘‘Roberto je kompletan borac. On je legitiman i kompletan.‘‘

Prilikom boravka u Hrvatskoj, Chatri je imao priliku posjetiti i dvoranu Mirka Filipovića i pritom su odradili jedan zajednički trening. ONE-ov predsjednik opisao je dojmove treniranja s jednim od pionira MMA-a i najvećim MMA borcem na ovim prostorima. Naravno da je Chatri oduševljen onime što je doživio.

‘‘Bio sam u Zagrebu, a Mirko ‘Cro Cop‘ pozvao nas je u svoju kuću. To je nestvaran trenutak. Ja sam bio Mirkov fan kao dijete, a on nas je pozvao u svoj dom. Mirko je luđak. On trenira svakog dana i to po 3-4 sata. Pozvao nas je u podrum, u svoju dvoranu. Mislio sam da će to biti trening od pola sata, a na kraju smo trenirali oko tri sata. A što se Roberta tiče, on je jedan od onih fenomena koji posjeduju nevjerojatnu brzinu, eksplozivnost, balans, kao i borilački IQ. On je rijedak talent.‘‘, zaključio je Chatri, a video u kojem ‘‘Cro Cop‘‘ pokazuje Chatriju pravilnu tehniku izvođenja ‘‘low kicka‘‘ možete pogledati OVDJE.

Čini se kako se čelni čovjek ONE-a jako dobro proveo u Hrvatskoj, a vratio kući se vratio s akvizcijom u vidu Roberta Soldića. Nema sumnje da će mu taj posjet Hrvatskoj ostati u lijepom sjećanju, a nadamo se kako će doći još koji puta, u sklopu organizacije ONE-ovih evenata u Hrvatskoj.

Linker
25. travanj 2024 09:44