Regija

Chatri prokomentirao Soldićev meč: ‘Ne znam zašto nije koristio metalni ili plastični štitnik‘

Chatri Sityodtong

 Screenshot (youtube, Scmp Martial Arts)
Predsjednik ONE Championshipa dao je više detalja o situaciji s Robertom Soldićem i Muradom Ramazanovim

Bolna grimasa na licu Roberta Soldića nakon što je primio udarac koljenom u međunožju bila je toliko upečatljiva da su vjerojatno i muški gledatelji pred malim ekranima osjetili djelomičnu nelagodu gledajući Soldića kako se previja u bolovima.

Unatoč tome što su svi vidjeli koliko je težak udarac primio, Murad Ramazanov kao krivac za tu situaciju, iz nekog razloga bio je iznenađen i frustriran jer Soldić ne može nastaviti borbu.

Dagestanac Soldića poziva da se obračunaju što prije, točnije sredinom prvog mjeseca sljedeće godine, a preostaje nam vidjeti što će čelnici ONE-a odlučiti.

Kad je u pitanju spomenuti udarac u međunožje, mnogi su pretpostavljali da se Soldićev štitnik za genitalije raspao od siline udarca, a više informacija podijelio je Chatri Sityodtong, predsjednik ONE Championship organizacije.

‘‘Ne znam zašto Soldić nije koristio metalni ili plastični štitnik. Njegov štitnik napravljen je od tvrde pjene/spužve. Ne znam tko ih izrađuje. On je primio taj udarac, a osjetio ga je kao da nije niti nosio štitnik. Svi ste to vidjeli i čuli.‘‘, rekao je Chatri na konferenciji za medije.

Prisutne predstavnike medije zanimalo je što će se dogoditi s dvojicom boraca, hoće li biti revanš i kada možemo očekivati eventualni revanš. Chatri se našalio da su razmišljali ugovoriti borbu već za današnji ONE 164 event koji se upravo održava.

‘‘U šali smo rekli da ćemo Soldiću ponuditi borbu na ONE 164 eventu, ako se oporavi. Ali Roberto se i dalje nije oporavio. Dok je kružila šala da ćemo mu ponuditi meč, svi su mislili da će se on uistinu oporaviti do tada. Ali on i dalje nije dobro (Chatri je ovu izjavu dao oko 8:00h ujutro, op.a.), ne može se kretati. Osjeća bolove u stomaku i leži. Nadam se da nije ništa ozbiljno.‘‘, pojasnio je ONE-ov predsjednik.

Pitanje je koliku bi razliku napravio metalni ili plastični štitnik, s obzirom da se radilo o vrlo jakom udarcu koljenom koji je završio direktno na genitalijama. Možemo samo pretpostavljati kako bi Soldić podnio takav udarac s nešto čvršćim suspenzorom.

Kao što je Chatri rekao, ostaje nada da Soldić nije ozbiljnije ozlijeđen ovim nedozvoljenim udarcem i da ćemo ga što prije ponovno gledati u kavezu.

Linker
26. travanj 2024 05:45