Ostalo

Chatri Sityodtong samouvjereno: ‘Želim vidjeti UFC protiv ONE-a, prvak protiv prvaka‘

Chatri Sityodtong

 Screenshot (youtube, Scmp Martial Arts)
Rekao da su svi borci u ONE-u sama krema u svome sportu

ONE Championship je više nego očigledno zacrtao cilj da se što više globalno proširi, a već je održao nekoliko evenata u vrijeme koje je pogodno za američku publiku. Osim toga su potpisali i Roberta Soldića koji je bio jedan od najtraženijih boraca van UFC-a, a debi mu nije prošao po planu jer ga je Murad Ramazanov teškim udarcem u genitalije onesposobio za nastavak borbe.

Dok čekamo datum revanša, čelni čovjek ONE-a Chatri Sityodtong otkrio je velike planove azijske organizacije. Ne samo da želi doći do nivoa UFC-a nego ga želi i prestići, a već je i ranije govorio kako ga zanima partnerstvo sa najjačom svjetskom MMA organizacijom.

‘‘Volio bih vidjeti UFC protiv ONE-a, prvak protiv prvaka. Mislim da bi mi pobijedili dobar dio toga. Oni bi pobijedili nešto također. Ali ja vjerujem da smo mi bolja organizacija. Ako pogledate kvalitetu rostera, što je proječni ONE-ov borac?‘‘, započeo je Chatri.

‘‘On ili ona je je svjetski prvak u svojoj disciplini ili će to tek postati, i to na najvišoj razini. Pedigre ovih tipova je jednostavno na drugoj razini. Prosječni borac koji potpiše za UFC je 8-0 u LFA ili 10-0. Možda je hrvao u srednjoj školi ili malo radio Muay Thai. Kod nas imate najbolje u svojim disciplinama‘‘, rekao je Chatri.

Prirodno je da će Chatri hvaliti svoje borce, ali sa UFC-om se barem po kvaliteti nitko ne može mjeriti. ONE Championship je odlična organizacija i na svakom eventu pruži puno atraktivnih borbi te se nadamo da će samo nastaviti rasti.

Linker
14. travanj 2024 17:00