Regija

Čitatelji Fight Sitea odabrali: Roberto Soldić najbolji je hrvatski borac za 2021. godinu!

Roberto Soldić

 KSW
Po prvi puta organizirali smo anketu za najboljeg hrvatskog borca godine po izboru naših čitatelja

U konkurenciji od šest imena koja su se najviše iskazala u MMA-u, kickboxingu te profesionalnom i amaterskom boksu, podosta uvjerljivu pobjedu odnio je Roberto Soldić. U trenutku zaključivanja ankete, odnosno objave ovog teksta, glasovalo je 5600 naših čitatelja, a čak 48 posto njih, odnosno gotovo 2700 smatra kako su rezultati koje je "RoboCop" ostvario vrijedi ovog naziva.

Soldić je u 2021. godini do rujna odmarao, a onda je odradio vrhunski posao u obrani titule prvaka KSW-ove velter kategorije protiv Patricka Kincla. Ipak, onaj najveći rezultat ostvario je u prosincu, kad je savladao Mameda Khalidova. MMA ikonu zapravo nije samo savladao nego je postao prvi koji ga je nokautirao. Tom pobjedom osvojio je titulu srednje kategorije, tako da je sada dvostruki prvak poljske organizacije, tek drugi s takvim postignućem u njihovoj povijesti.

Dvije pobjede nokautom, od kojih je jedna nad Top 3 svjetskim teškašem, čime je izborio poziciju prvog izazivača Gloryjeve ljestvice, Antoniju Plazibatu donijele su drugo mjesto, s 25 posto glasova. To drugo mjesto također je podosta uvjerljivo. Iako će mnogi smatrati kako su na globalnoj razini rezultati Plazibata značajniji, sigurno je bitan faktor bilo to što je MMA ipak popularniji sport u ovom trenutku.

Sjajni rezultati kroz godinu, uz završetak s četvrtfinalom Svjetskog prvenstva u Beogradu, oduševili su veliki broj ljudi koji je svoj glas odlučio dati Gabrijelu Veočiću. 20-godišnji Brođanin zauzeo je treće mjesto ove ankete sa 16 posto glasova. Najbolja godina u karijeri Alena Babića njemu je donijela osam posto glasova, dok su na posljednja dva mjesta također vrlo uspješni MMA borci. Budući da im rezultati ipak nisu bili na razini Soldićevih, Ante Delija dobio je tri posto, dok je Ivan Erslan zaradio jedan posto glasova naših čitatelja. Finale PFL turnira, kao i pobjeda možda vrijedna UFC ugovora, ipak su itekako značajni rezultati zbog kojih su se oni zasluženo našli u ovom izboru.

Hvala vam svima koji su glasali i veselimo se još boljoj te uspješnijoj 2022. godini.

image

Rezultati ankete

Fight Site

Linker
18. travanj 2024 18:08