Regija

Crnogorski boksač uhićen je u Americi: Osumnjičen je za krijumčarenje 22 tone kokaina!

Goran Gogić

 Screenshot (youtube, Mrarenaboxing)
Goran Gogić prema optužnici američkog pravosuđa jedan je od predvodnika akcije krijumčarenja

Nerijetko čitamo kako brojni profesionalni sportaši nakon završetka karijere odu u krivom smjeru. Neki se odaju kocki, alkoholu i ostalim porocima zbog kojih bankrotiraju, neki se upuste u promašene poslovne poteze, a neki poput Gorana Gogića odaju se kriminalu, iako bitno je naglasiti kako mu još ništa nije dokazano.

Ovaj 43-godišnji umirovljeni boksač teške kategorije, rodom iz Crne Gore, uhićen je u SAD-u zbog sumnje da je tijekom prethodnih godina sudjelovao u krijumčarenju oko 22 tone kokaina! Goran je priveden na aerodromu u Miamiju, neposredno uoči ukrcavanja na let za Zurich. Prema nekim procjenama, radi se o kokainu u vrijednosti preko jednu milijardu američkih dolara.

Prema optužnici, ova ogromna količina kokaina zaplijenjena je na ruti od Kolumbije prema Europi, a Gogić je u sve ovo bio umiješan kao jedan od predvodnika cijele akcije. Gogić je sada suočen s tri različite optužnice zbog kršenja zakona o drogama u pomorskom prometu, a četvrta optužnica tiče se urote. Minimalna kazna za svaku točku optužnice je deset godina zatvora, a moguća je i doživotna zatvorska kazna. Saslušanje ga čeka 7. studenog (11. mjesec).

Inače, spomenute 22 tone kokaina zaplijenjene su još 2019. godine, a pronađene su na tri različita teretna broda. Na jednom od tih brodova pronađeno je čak 19,8 tona kokaina.

Gogić se zasad izjasnio nedužnim, a zastupa ga odvjetnik zanimljiva imena - Lawrence Hashish.

‘‘Ove optužbe došle su mu iznenađujuće. On ostaje pri tome da je nevin, a u SAD je došao zbog boksačke konvencije u Portoriku.‘‘, rekao je Hashish.

Što se Gogićeve boksačke karijere tiče, crnogorski boksač bio je podosta uspješan u svojoj karijeri. Upisao je 21 pobjedu, četiri poraza i dva remija. Većinu pobjeda ipak je upisao protiv boksača niže kvalitete, a svaki put kad bi trebao napraviti iskorak, boksači nešto više kvalitete i reputacije bi ga porazili.

Najveća borba tek mu slijedi, a to je ona koja ga čeka pred američkim pravosuđem.

Linker
19. travanj 2024 03:30