Regija

‘Croata‘ Barrio nakon pobjede nad Vasom: ‘Udarao me glavom i psovao mi je mater, ali ja sam pokazao da sam bolji‘

Francisco Barrio

 Screenshot (rtl, Voyo.hr)
Prvak FNC-ove lake kategorije prekidom u drugoj rundi porazio je Vasu Bakočevića

Dugo regionalni MMA nije imao toliko iščekivan meč kao što je bio revanš između Vase Bakočevića i Francisca ‘‘Croate‘‘ Barrija.

Ogromne tenzije vladale su između ove dvojice boraca, a Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio pristao je doći na gostujući teren, iako je znao što ga čeka od strane srpske publike. Atmosfera je bila toliko užarena da je Marko Petrak odlučio preskočiti razgovor u kavezu s ‘‘Croatom‘‘, jer razgovora ne bi imao smisla uz tolike zvižduke od strane publike.

Priliku za mikrofonom zato je dobio nenadani gost u kavez. Srpski veteran Dušan Džakić (23-12-0) kročio je u kavez i zatražio je priliku da prozove ‘‘Croatu‘‘ Barrija. Džakića očito boli gledati kako Barrio redom pobjeđuje njegove prijatelje i nekadašnje timske kolege, a to ga je motiviralo na povratak u kavez.

‘‘Ako ne bude trilogije s Vasom ili meč s mojim trenerom i bratom Savom (Lazićem), ja hoću raditi meč u Beogradu protiv Francisca. Francisco, ako ne bude trilogije s Vasom i meča s Vasom, ti i ja ćemo odraditi meč.‘‘, poručio je Džakić, a ‘‘Croata‘‘ je pristao.

Džakić se inače nije borio od trećeg mjeseca 2019. godine i do eventualnog meča s ‘‘Croatom‘‘, proći će punih pet godina od posljednjeg Džakićevog nastupa. Teško je zamisliti da 36-godišnji Dušan nakon tako duge pauze može pružiti nešto više od Vase Bakočevića ili recimo Aleksandra Jankovića kojeg je ‘‘Croata‘‘ također porazio, ali nikog ne smijemo unaprijed otpisivati.

S obzirom da ‘‘Croata‘‘ nije mogao dati izjavu unutar kaveza, morali smo pričekati da otiđe do ‘‘backstagea‘‘ gdje je porazgovarao s RTL-ovom Ivonom Hemen. Barrio se odmah na početku osvrnuo na prljave poteze Vase Bakočevića zbog kojih je kažnjen oduzimanjem dva boda.

‘‘Imao sam meč u kojem me on (Vaso) četiri puta udario glavom u glavu, a dvadeset puta udario me u jaja. Ja sam profesionalac i šutio sam, iako mi je on psovao i mater. Znao sam da meč ide na moju stranu i to je to. Ja ga mogu tući koliko treba, pokazao sam da sam bolji. Ako Bob (Berman) plati, možemo odraditi i trilogiju.‘‘, izjavio je ‘‘Croata‘‘, a Ivona Hemen zatražila je ‘‘Croatino‘‘ dodatno mišljenje o oduzimanju bodova Vasi Bakočeviću.

‘‘Pa četiri puta me glavom udario u glavu i dvadeset puta udario me ravno u jaja, a sudac ništa. Još me i ugrizao. Ne može on mene pojesti niti na takav način.‘‘, poručio je Francisco Barrio.

Hrabri Barrio oduševio je samom činjenicom da je pristao otići na tako užaren gostujući teren, a pobjeda prekidom samo je šlag na tortu i potvrda njegove kvalitete. Barrio je nešto sporije otvorio meč, sigurno i zbog određenog pritiska koji je nosio ovaj meč. Međutim, kad se meč rasplamsao i kad se ‘‘Croata‘‘ opustio, brzo je meč otišao na ‘‘njegov mlin‘‘. Za kraj, Barrio je poručio kako bi se rijetko tko odvažio na ovakvo gostovanje i ovakav meč.

‘‘Svi oni znaju koji je moj plan. Ja prvu rundu uvijek budem loš, ali ja sam pobijedio. Mislim da nikog u regiji nisu dočekale ovakve tenzije i ne znam tko bi došao ovdje uz takve tenzije.‘‘, zaključak je FNC-ovog prvaka lake kategorije i apsolutnog junaka FNC 13 eventa.

Džakić: ‘‘Ako ne bude trilogije s Vasom ili meč s mojim trenerom i bratom Savom (Lazićem), ja hoću raditi meč u Beogradu protiv Francisca. Francisco, ako ne bude trilogije s Vasom i meča s Vasom, ti i ja ćemo odraditi meč.‘‘, poručio je Džakić, a ‘‘Croata‘‘ je pristao.

Linker
08. travanj 2024 17:07