Regija

Vaso Bakočević obratio se fanovima nakon poraza: ‘Grizao sam, udarao glavom i vrijeđao, ali debeli je preživio‘

Vaso Bakočević

 Screenshot (youtube, Psycho Tv)
Jedan od najpopularnijih regionalnih MMA boraca nije došao do pobjede kojoj se silno nadao

Težak poraz sinoć je pretrpio Vaso Bakočević. Crnogorski borac imao je velik motiv poraziti Francisca ‘‘Croatu‘‘ Barrija na FNC 13 eventu u Beogradu, a slobodno možemo reći pred domaćom publikom.

Više od dvije godine Bakočević je čekao revanš nakon što je 2021. godine ekspresno poražen u Šibeniku. Vaso je tada ozlijedio kvadriceps na samom početku borbe, ‘‘Croata‘‘ je iskoristio ponuđeno i ekspresno je ugušio Bakočevića. Vaso je govorio kako taj meč nije realan prikaz i nadao se revanšu.

Barrio je pristao doći na gostujući teren unatoč animozitetu koji srpska publika gaji prema njemu. Znao je ‘‘Croata‘‘ da ga čeka teško gostovanje, ali svejedno se odvažio nastupiti u Beogradu.

Prva runda protekla je podosta pasivno uz pregršt ‘‘Panchijevog‘‘ pritiska uz ogradu kaveza. Niti jedan borac nije uspio nanositi konkretniju štetu iz te pozicije, ali zato je druga runda bila daleko uzbudljivija.

Vaso Bakočević već na početku druge runde uzdrmao je ‘‘Croatu‘‘, ali nedovoljno za prekid meča. Uspio se Barrio oporaviti i brzo je uspostavio novu kontrolu uz ogradu. Bakočević se služio prljavim potezima, glavom je udarao Barrija, a prema navodima ‘‘Panchija‘‘, bilo je tu udaraca u međunožje, pa čak i ugriza.

Sudac Saša Zorić odradio je sjajan posao i unatoč pritisku publike, dva boda je oduzeo Vasi Bakočeviću. Po nastavku meča, ‘‘Croata‘‘ je došao do rušenja, brzo je uzeo leđa Bakočeviću i došao je do pobjede stražnjim gušenjem.

Veliko razočaranje zavladalo je na tribinama i među Vasinim navijačima, a nedugo nakon završetka meča, Vaso se oglasio putem Instagrama.

‘‘Bitno je da se dobro zabavimo. Zamalo sam završio meč u 2. rundi kad sam ga imao u nokdaunu, ali preživio je debeli, svaka čast. Izvinjavam se mom timu jer sam ih izdao po tko zna koji put i ništa nisam slušao. Došao sam s namjerom da ga ugasim k‘o sijalicu, pa me malo ponijelo. Svaka čast sucu što me nije diskvalificirao nego mi je oduzeo bod i to dvaput. Grizao sam, udarao glavom, udarao u genitalije koljenima i šakama i vrijeđao ‘Panchija‘ od prve do posljednje sekunde, kao što sam i planirao. Publika, hvala vam, volim vas i nadam se da ste se dobro zabavili. FNC, svaka čast na organizaciji, bilo je top.‘‘, napisao je Vaso, a u drugom dijelu svog obraćanja uputio je i poruku ‘‘Croati‘‘.

‘‘Panćoza, čestitam, ali moraš još da papiš (jedeš). Nisi bio niti blizu da me baciš. Morao si uhvatiti ‘kick‘ i jednom kad sam te izuvao u potiljak, iskoristio si priliku, ali odmah sam ustao. Šalim se, čestitam na pobjedi. Ja sam u ponedjeljak u sali, idemo dalje.‘‘, za kraj je poručio Bakočević.

Vaso Bakočević navikao je na uspone i padove u svojoj karijeri, a ovo mu je 23. poraz u profesionalnoj MMA karijeri. Nikada Vaso nije psihički potonuo nakon poraza, pa tako neće ni sada. Ipak, ne sumnjamo da mu je ovaj poraz pao nešto teže od ostalih, jer vidjelo se da želi izaći kao pobjednik u ovom rivalstvu. Nažalost po njega, Francisco Barrio pokazao se ipak nadmoćnijim borcem i rivalstvo je vjerojatno završeno.

Linker
14. travanj 2024 07:22