Regija

‘Croata‘ Barrio otkrio plan za Koperu: ‘Pripremili smo dobru taktiku‘

Francisco Albano Barrio
 Screenshot (YouTube, KSW)
Samo dva mjeseca nakon poraza u debiju, ‘Croata‘ se vraća u KSW-ovo borilište

Vrlo brzo je Francisco Barrio dobio priliku popraviti dojam koji je ostavio u svojoj prvoj borbi unutar KSW-ovog borilišta. Nakon tijesnog poraza koji mu je u studenom prošle godine nanio Mateusz Legierski, argentinsko-hrvatski borac svoju prvu pobjedu u poljskoj promociji tražit će upravo danas, protiv Bartlomieja Kopere.

Francisco i njegov protivnik otvorit će program, a našeg predstavnika kontaktirali smo jučer poslijepodne, odmah nakon što je uspješno odradio vaganje.

"Osjećam se dobro i spremno, sve smo dobro odradili i sad čekam borbu", kratko je odgovorio na pitanje o trenutnom raspoloženju, koje je naravno puno bolje nego što je bilo nakon posljednjeg nastupa. Tada se čak činio vrlo ljut, no kaže da prava slika zapravo nije bila takva:

"Nisam bio toliko ljut koliko sam više-manje bio tužan što nisam pobijedio, a znao sam da mogu. Zato ću to ispraviti."

Isto tako, nakon prošle borbe najavio je kako se više neće boriti u lakoj kategoriji, odnosno do 70 kilograma težine, nego da traži borbu u perolakoj kategoriji. Ipak, ponovno je došla laka kategorije i borbu je prihvatio, ali okolnosti su zapravo puno drugačije nego prošlog puta.

"Da, imao sam tu namjeru, no zvali su me i prihvatio sam. Meni se zapravo nije problem boriti u lakoj kategoriji. Vidjet ćemo nakon ove borbe što i kako dalje. Naravno, više se u lakoj kategoriji neću boriti protiv nekoga tko je inače velteraš i skida puno kilograma. Ovaj protivnik, Kopera, inače se također bori do 66 kilograma pa mi je to u redu", jasno je objasnio zbog čega još jednom borba do 70 kilograma.

Svakako je olakšanje bilo i to što ne mora skinuti dodatna četiri kilograma, posebno u ovo vrijeme kad nije lako niti sve odraditi na pravi način, no kaže da on s pripremama ipak nije imao problema.

"Pripreme sam dobro odradio jer sam kategoriziran sportaš pa mogu trenirati i nisam imao problema s tim. A sparing partnere se uvijek nađe", otkrio je uz osmijeh.

Protiv sebe će imati borca koji je u nizu od tri poraza i četvrti bi vjerojatno značio raskid njegove suradnje s KSW-om. Mnogim borcima takav pritisak pomogne i izvuče ono najbolje od njih. Što možemo očekivati od Poljaka?

"Mentalni pritisak je uvijek isti, svatko od nas ima svoj pritisak i teško je sad reći da je njegov veći. Njegove kvalitete su u izdržljivosti, hrvanju i grapplingu, no može i pogoditi neku borbu. Moram se svega čuvati. Pripremili smo dobru taktiku i samo je se trebam držati. Plan je preuzeti kontrolu, napraviti mu pritisak u borbi i ne dozvoliti da išta napravi", zaključio je ovaj kratki razgovor popularni "Croata", koji će večeras tražiti svoju osmu profesionalnu MMA pobjedu.

Linker
26. travanj 2024 04:57