Regija

Jurišić pred KSW debi: ‘Dokazat ću da sam bolji od Musaeva! Soldić? Nek‘ bježi ili nek‘ se bori‘

Uroš Jurišić
 KSW
‘Dobar borac, ali mislim da ne posjeduje osobine pravoga prvaka...‘

Uroš Jurišić (11-0) sretan je što je konačno stigao u KSW gdje ga ove subote čeka debi protiv opasnog i također neporaženog Shamila Musaeva (13-0).

Najbolji slovenski MMA borac pred KSW 58 priredbu pohvalio se sjajno odrađenim pripremnim kampom u Novom Sadu, odnosno tamošnjem Family Fight Teamu. Uroš je i rekao kako pred debi ne osjeća nikakav pritisak i jasno je svima dao do znanja da jedva čeka nastup u poljskom Lodzu.

"Imao sam jedan od najboljih pripremnih kampova u Srbiji, u Family Fight Teamu. Atmosfera i kvaliteta treninga bili su sjajni. Svi ljudi oko mene pružili su mi maksimalnu podršku, a iza mene su i vrlo dobri te jaki sparinzi. Imali smo i jednog UFC borca, Stefana Sekulića, za kojeg vjerujem da pripada vrhu UFC-a. Sjajan borac, također velteraš", rekao je Jurišić

Uroš je svjestan da ispred sebe ima kvalitetnog protivnika, ali u svoju pobjedu nimalo ne sumnja.

"Dobar i neporažen borac. Sretan sam što imam takvog suparnika ispred sebe, ali definitivno od mene nije bolji i to ću dokazati u subotu."

Jurišić je svjestan da bi ga pobjeda u ovom dvoboju mogla dovesti do borbe za pojas koji je trenutno u vlasništvu hrvatskog nokautera Roberta Soldića. Dođe li do ovog susreta, to bi definitivno bio jedan od najvećih okršaja u kojima smo gledali dva borca s ovih prostora.

A osim što se radi o iznimno kvalitetnim borcima, između Uroša i Roberta postoji i određena doza animoziteta.

"Mislim da on ne posjeduje osobine pravoga prvaka. Ako si pravi prvak onda moraš prihvatiti svaku borbu, a on to ne čini. Sada je vrijeme da bježi ili da se bori. Samo da budem jasan, ne govorim ovo jer nisam odmah dobio borbu sa Soldićem. Nisam glup da mislim kako će mi odmah po dolasku u ovu organizaciju dati tu borbu. Taj dio razumijem. Ali njemu je borba sa mnom ponuđena više od pet puta i to za dobar novac, još prije kad sam bio na 5-0. Više je puta odbio taj meč. Vjerujem da je on dobar borac, to je i pokazao u kavezu, ali dobar borac ne znači i prvak. Pravi prvak ima to u svojoj glavi i srcu, a to kod njega nije slučaj", zaključio je Jurišić svoje izlaganje na ovu temu.

Treba li KSW u slučaju Jurišićeve pobjede organizirati borbu njega i Soldića?

KSW 58 popis borbi:

Salahdine Parnasse (14-0-1) vs. Daniel Torres (11-4) - za titulu u perolakoj kategoriji

Szymon Kolecki (8-1) vs. Martin Zawada (29-15-1) - poluteška kategorija

Michal Michalski (8-4) vs. Aleksandar Rakas (16-7) - velter kategorija

Shamil Musaev (14-0) vs. Uroš Jurišić (11-0) - velter kategorija

Michal Andryszak (21-9) vs. Guto inocente (8-5) - teška kategorija

Pawel Politylo (5-2) vs. David Martinik (4-1) - bantam kategorija

Robert Ruchała (4-0) vs. Daniel Bažant (4-1) - međukategorija (68 kg)

Bartłomiej Kopera (9-6) vs. Francisco Barrio (7-2) - laka kategorija

Linker
20. travanj 2024 14:57