Regija

‘Croata‘ Barrio: ‘U Fight Companyju svaki utorak imaju trening koji se zove: ‘Kako pobijediti Croatu‘‘

Francisco Barrio (lijevo) i Vaso Bakočević (desno)

 Screenshot (youtube, Fnc)
FNC-ov prvak lake kategorije uzvratio je na riječi koje dolaze od strane njegovih najvećih rivala

Rivalstvo između Francisca ‘‘Croate‘‘ Barrija i srpske MMA dvorane ‘‘Fight Company‘‘ traje već godina, a ‘‘Croata‘‘ Barrio zasad je bez dileme u ulozi pobjednika.

Barrio je 2020. godine porazio Aleksandra Jankovića porazio je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi, a 2021. godine pobijedio je i Vasu Bakočevića. Zapravo je Vaso Bakočević najveći ‘‘Croatin‘‘ rival među borcima iz Fight Company tima, a njihov revanš gledali smo u 11. mjesecu protekle godine.

‘‘Croata‘‘ je otputovao u Beograd, na gostujući teren, ali ishod je ostao isti. Ponovno je Barrio bio bolji od Bakočevića, a do pobjede je došao ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Savo Lazić i Dušan Džakić preostali su borci koji bi potencijalno mogli ući u kavez s ‘‘Croatom‘‘, a ne sumnjamo da će FNC nastaviti graditi priču vezano za ovo rivalstvo.

Uostalom, zašto i ne bi? Barrio i članovi Fight Companyja još uvijek se prepucavaju putem društvenih mreža. Proteklih dana društvenim mrežama kružile su izjave koje dolaze iz Fight Companyja. Prema njihovom mišljenju, Vaso Bakočević je izdominirao Barrija tijekom prve runde na FNC 13 eventu, a Barrio se osvrnuo na te komentare putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

‘‘10-9 prva runda za mene. Tko misli drukčije, nema pojma o MMA-u. Ali svi znamo istinu, da Fight Company svaki utorak u 18:00h ima termin treninga koji se zove ‘Kako pobijediti Croatu‘, ali nikako ne uspijevaju. Mislim da trebaju promijeniti trenera.‘‘, napisao je Barrio.

image

Instagram story Francisca ‘‘Croate‘‘ Barrija

Instagram (croata Barrio)

Uzmemo li u obzir da je Vaso Bakočević u nekoliko navrata spominjao i potencijalnu trilogiju, a na FNC 13 eventu ‘‘Croatu‘‘ je isprozivao Dušan Džakić, više je nego jasno kako ovo rivalstvo nije ispričana priča.

Barrija čekaju novi mečevi s borcima iz Fight Companyja, a možda se konačno i pojavi borac iz spomenute dvorane koji će uspjeti riješiti problem zvan Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio. Hoće li to biti Savo Lazić, Dušan Džakić ili netko treći, vrijeme će pokazati.

Linker
26. travanj 2024 12:06