Regija

‘Croata‘ poslao realnu i emotivnu poruku: ‘Takav je to sport, nekada pobijediš, nekada izgubiš‘

Francisco ‘Croata‘ Barrio

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Iako je izgubio, napredak se definitivno vidio u nekim segmentima borbe

Bila je to nešto drugačija borba od onih u kakvima smo navikli gledati ‘Croatu‘. Poljak je jednostavno neutralizirao sve pokušaje Barria da borbu preseli u parter, a samim time mu je uništio i taktiku za pobjedu. Iako je borba bila jako dobra i vidjeli smo veliki napredak u stojci kod Barria, te nekoliko vrlo neugodnih udaraca koje je primio Poljak, to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu.

Poljak je vrhunski branio pokušaje rušenja, a isto tako je jako dobro kažnjavao spuštanje ruku i pokušaje otvorenih izmjena od strane Francisca. To ga je na kraju i koštalo teškog knockdowna u drugoj rundi, koju je jedva uspio preživjeti nakon brutalnog koljena i još nekoliko snažnih udaraca u parteru. No da nije toga bilo, pitanje je kakav bi tijek borbe bio kasnije, jer ‘Croata‘ je u stojci stvarno djelovao impresivno, pogotovo zato što mu se protivnik više fokusirao na obranu od rušenja, pa su samim time i udarci nešto lakše nailazili put u metu.

Na kraju je u trećoj rundi Poljak precizno pogodio Barria i nakon još nekoliko udaraca sudac je prekinuo borbu. Sve u svemu, borba je bila odlična, a Francisco je ostavio vrlo realnu poruku fanovima gdje im pokušava reći da je to jednostavno takav sport u kojem nekada moraš i izgubiti.

"Ja sam dobro, takav je to sport, nekada pobijediš, nekada izgubiš. Ostavio sam svoje srce unutra ali ovoga puta nisam uspio pobijediti. Bile su to tri teške runde. Hvala svima na podršci, vratit ću se još snažniji." - napisao je Barrio na svom Instagram profilu u ‘story‘ formatu.

Linker
27. travanj 2024 04:19