Regija

‘Croata‘ svladao Koperu i u Poljskoj stigao do važne pobjede u KSW-ovom kavezu!

Bartlomiej Kopera i Francisco Barrio
 Screenshot (KSW, Facebook)
Argentinsko-hrvatski borac iz poljskog se Lodza vraća s prvom pobjedom pod okriljem KSW-a

Francisco Barrio u svom je drugom KSW nastupu upisao prvu pobjedu pod okriljem najbolje europske MMA promocije!

Argentinsko-hrvatski borac subotu je u Lodzu na priredbi naziva KSW 58 jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Poljaka Bartlomieja Koperu (9-7) i tako svoj profesionalni omjer poboljšao na 8-2.

U uvodnih pet minuta ovoga susreta vidjeli smo nešto rezerviraniju borbu uz tek pokoji udarac s obje strane. ‘Croata‘ je imao jedno lijepo bacanje nakon minute, ali Kopera se ubrzo ustao. U preostalih nekoliko minuta prve runde Francisco je bio taj koji je uglavnom kontrolirao događanja iz klinča te uz ogradu pokušavao preseliti borbu u parter, no Poljak se dobro branio i održao na nogama.

Malo jače otvaranje gledali smo u nastavku, no ubrzo ‘Croata‘ ponovno hvata klinč uz ogradu i pogađa lijepim koljenom. Sredinom druge runde sudac poziva na akciju, a ubrzo nakon toga Barrio uzima nešto bolju poziciju, kontrolira Koperu s leđa i povremeno ga pogađa koljenima. Sudac sve to pozorno promatra, Francisco je morao biti oprezan kako neko od njih ne bi bilo ilegalno jer Kopera povremeno rukama dodiruje pod.

Na otvaranju posljednjih pet minuta gledamo nešto više borbe na sredini kaveza, no točno polovicom runde Barrio pravovremeno ulazi u klinč. Minutu prije kraja Kopera se izvlači, nakratko su na sredini razmijenili nekoliko udaraca, a onda ‘Croata‘ ponovno seli događanja uz samu ogradu gdje kontrolira borbu do samoga kraja.

Zaslužena i važna pobjeda za argentinsko-hrvatskog borca!

Linker
19. travanj 2024 08:44