Regija

‘Croata‘ nakon pobjede: ‘U perolakoj mogu postati prvak, ali s Vasom bih se borio i na 80 kilograma‘

Francisco Barrio
 Screenshot (KSW, Instagram)
Argentinsko-hrvatski borac nakon borbe je otkrio planove, ali i odgovorio na prigovor svog suparnika

Francisco Barrio iznio je prve dojmove nakon pobjede u meču s Bartlomiejom Koperom.

Popularni 'Croata' u subotu je svom drugom KSW nastupu upisao prvu pobjedu pod okriljem poljske promocije. Argentinsko-hrvatski borac slavio je jednoglasnom sudačkom odlukom, a nakon borbe je ukazao na to da je ponovno uskočio u posljednji trenutak i da je zapravo njegova prirodan kategorija perolaka, na ne laka u kojoj je sad nastupio.

"Plan je bio - pobijediti. Bio sam vrlo nervozan jer sam izgubio prošlu borbu. Izgubio sam većinskom odlukom i to vrlo tijesan meč od Legierskog. Prošli put su me zvali tri tjedna prije borbe, ovaj put su me zvali tri tjedna prije borbe... A i mislim da ovo nije moja kategorija, za mene je perolaka. Mislim da u kategoriji do 66 kilograma mogu biti prvak jer nitko nema pritisak, snagu i hrvačke vještine poput mojih. Ako mogu nathrvati Legierskog i Koperu koji su veći od mene, mislim da u 66 mogu pokazati više svojih vještina."

Barrio je potom otkrio svoje želje i ciljeve za nastavak karijere:

"Ako KSW dođe u Hrvatsku, borba koju želi vidjeti cijeli Balkan je ona Vase Bakočevića i mene. Ako to KSW ne organizira, onda će je u Hrvatskoj organizirati neka druga promocija. Mislim da bi to bilo veće od Soldića i Uroša jer svi ljudi, i oni koji baš ne prate MMA, žele vidjeti taj meč. S njim bih se borio i na 80 kilograma, bez skidanja kilograma. Ali moj cilj je i napad na zlato u perolakoj."

Početkom siječnja ozlijedio je koljeno, no borbu na priredbi u Lodzu ipak je odlučio odraditi.

"Istoga dana kada su me zvali za ovaj meč trenirao sam s Filipom Pejićem i ozlijedio koljeno. Ozlijedio sam ligamente i bio 10 dana bez treninga. Bio je to 6. siječnja. Itekako sam osjetio kad me u prvoj rundi pogodio jednim 'low kickom'. Sad slijedi tjedan dana odmora pa treninzi. Moram pomoći Pejiću i njegovim pripremama za borbu u KSW-u, mislim da će se uskoro boriti za titulu."

Kopera je imao prigovor na njegov stil, ali 'Croata' je i za to imao spreman odgovor.

"Čujem je Kopera rekao da sam dosadan borac. Ako tako misli, ima boks bez rukavica. Neka se ode tamo boriti. U MMA-u treba sve raditi, uključujući i hrvanje te grappling. Pogledajte moje i njegovo lice i recite mi tko je zadao više udaraca. Ja sam hrvač i moj je cilj pobijediti. Profesionalni sam MMA borac, mene boks bez rukavica ne zanima, a jedan od snova mi je i da amaterski MMA postane olimpijski sport. Boks bez rukavica je za starije borce i one koji više nisu dobri za MMA. Neke on slobodno ode tamo ako želi uništiti svoje lice", zaključio je Francisco nakon nastupa na KSW-u 58.

Linker
26. travanj 2024 07:15