Regija

Croata zapalio maštu MMA fanova u regiji: ‘Borit ću se u Beogradu! Koga hoćete da ugušim u njihovom dvorištu?‘

Francisco Barrio ”Croata”

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Kada govorimo o regionalnim MMA okršajima koje bi domaća publika vjerojatno najviše voljela vidjeti, tri meča koja nam, s obzirom na dokazano rivalstvo i neskrivene tenzije, prva padaju na pamet jesu oni između Ivana Erslana i Aleksandra Ilića, Filipa Pejića i Vase Bakočevića, te Francisca Barrija i Save Lazića. Čini se da bi ovaj potonji, barem ako je suditi prema Croatinim objavama na društvenim mrežama, doista mogli i gledati - i to Beogradu.

"Na žalost se neću boriti u pulskoj Areni u devetom mjesecu (FNC 12, op.a.), ali ću se zato boriti u Beogradu", objavio je argentinsko-hrvatski borac u dvama ‘storyjima‘ na svom Instagram profilu, priloživši usput i fotografiju trenutka u kojem je ‘uspavao‘ (ozlijeđenog) Bakočevića na njihovom meču u Šibeniku u rujnu 2021. godine. Upravo nakon tog meča (već postojeći) animozitet između Lazića (koji je bio u Vasinom kutu) i Croate dosegnuo je višu razinu, a dodatno je bujao u narednim mjesecima, pa i godinama, čemu svjedoče brojne međusobne prozivke i prepiske s društvenih mreža.

Čini se da bi se "beef" između dvojice boraca konačno mogao preseliti u oktogon, a idealna prilika za to je potencijalni FNC-ov "event" u Beogradu, o kojem je Dražen Forgač ranije već govorio, između ostalog, i u "podcastu" Sportskih novosti. Iako još ne postoje službene potvrde o realizaciji te ideje, mogli bismo pretpostaviti da, s obzirom na Barriovu objavu, ipak postoje određeni pomaci oko organizacije FNC-ove priredbe u srpskoj prijestolnici. Ako se Croatini navodi obistine, prvi kandidat za njegov meč svakako bi bio Lazić, ali borac zagrebačkog ATT-a ostavio je prostora i za eventualni revanš s Vasom.

"Koga hoćete da ugušim u njihovom dvorištu?" napisao je aktualni prvak FNC-ove lake kategorije u anketi objavljenoj u njegovom trećem "storyju", a u odgovorima je ponudio imena Bakočevića, Lazića i Bože Trokute (Nikola Božić, Triangle TV), op.a.). Nerealno je očekivati da će se Croata obračunati sa "stvoriteljem" hrvatske MMA scene, ali zato bi s nekim od prvonavedene dvojice vrlo lako mogao ući u kavez. Sve u svemu, propisno je zagolicao maštu borilačke publike u regiji, a kakav će epilog cijela priča imati vjerojatno ćemo saznati u skoroj budućnosti.

Linker
26. travanj 2024 12:13