Regija

Damir Plantić iznenađujuće eliminiran s Europskih igara

Damir Plantić
S Europskih igara u Minsku eliminiran je boksač od kojeg se u Hrvatskoj najviše očekivalo. Damir Plantić bio je jedini Hrvat postavljen za nositelja, no pokleknuo je već u prvom kolu protiv 20-godišnjeg Bayrama Malkama iz Turske.

Plantić je odradio vrlo izjednačen u meč u kojem je njegov protivnik više htio pobjedu. Barem se tako može protumačiti ono što smo vidjeli u devet minuta koliko su proveli u ringu. Plantić se od početka potvrdio kao tehnički kvalitetniji boksač, no mladi Turčin bio je agresivan i to se vjerojatno svidjelo sucima.

Što se tiče samog meča, Plantić je bolje otvorio i kontrolirao je situaciju sve dok pred kraj runde nije primio nekoliko ozbiljnijih udaraca. To ga je koštalo te je prvu rundu uzeo prema bodovima dva suca. Drugu rundu ponovno gledamo izjednačen meč gdje Plantić dobro pogađa, ali dojam je kako Malkam više radi. I tu rundu su Damiru dala dva suca i to drugačija od onih iz prve runde. Tako je pri ulasku u posljednju rundu situacija bila takva da je kod čak četiri suca bilo izjednačeno, dok je kod jednog Turčin već imao veliku prednost. U toj rundu napokon gledamo agresivnijeg Damira i puno akcije. I tu je bilo teško za presuditi, no vjerovalo se kako je Plantić na račun iskustva napravio dovoljno. No, tako je mislio tek jedan od pet sudaca, dok su preostali nagradili pristup mladog boksača iz Turske, koji je tako napravio veliko iznenađenje odmah u prvom kolu. Ukupni rezultat bio je 4:1 podijeljena odluka u korist Malkama.

Danas će u ring ući Toni Filipi, koji će od 14 sati za četvrtfinale teške kategorije boksati protiv Anthonya Brownea iz Irske, dok od 17 sati i 30 minuta kreće prvo kolo kategorije do 64 kilograma. Tamo Hrvatsku predstavlja Erik Pijetraj, a njegov protivnik u prvom kolu je Paolo Di Lernia iz Italije.

Linker
27. travanj 2024 05:00