Regija

Vitezovi Zagreb uskoro protiv Crvene zvezde za prvo mjesto u grupi: Poznat je sastav naših predstavnika

Luka Plantić

 Luis ROBAYO/AFP/Profimedia
Izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Kristijan Hodak okupio je dobar tim za veliki meč

Domaća boksačka scena nedugo nakon završetka Državnog prvenstva u amaterskom boksu, ponovno će svjedočiti vrlo zanimljivoj boksačkoj priredbi. Naime, u petak, 6. svibnja (peti mjesec), Zagrebački boksački centar na Velesajmu, ugostit će meč Regionalne boksačke lige između Vitezova Zagreb i Crvene zvezde (Beograd).

Radi se o dvoboju za prvo mjesto u skupini B. Vitezovi su trenutno na omjeru od tri pobjede (dvije protiv Maribora te jedna nad Radnikom iz Bijeljine), a jedini poraz upisali su u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Zvezdaši su trenutno neporaženi, a upravo borba u Zagrebu odredit će pobjednika skupine. Podsjećamo, Crvena zvezda u Beogradu je slavila rezultatom 12:8. Doigravanje će izboriti dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine. Vitezovi i Zvezda osigurali su doigravanje kad je grupa B u pitanju, dok skupinu A čine Loznica, Željezničar (Sarajevo), Crnogorski sokolovi i Vardar Skopje.

Kristijan Hodak, izbornik hrvatske boksačke reprezentacije, odredio je sastav Vitezova za veliki meč protiv Crvene zvezde. Zbog umora i potrebnog oporavka, dvoboj će propustiti neki boksači koji bi vjerojatno našli svoje mjesto na spisku.

To su prije svega Gabrijel Veočić, zlatni s Europskog U-22 prvenstva u Poreču te brončani Noa Ježek. Hodak je prema navodima Hrvatskog boksačkog saveza uvjeren kako Vitezovi svejedno ulaze u ovaj meč s kvalitetnim sastavom te su spremni za novu pobjedu.

Kompletan sastav po kategorijama možete pročitati pri dnu teksta.

Sastav Vitezova Zagreb za meč protiv Crvene zvezde:

seniori:

do 57 kg: Nikola Horvat (Leonardo)

do 60 kg: Patrik Licul (Pula)

do 64 kg: Filip Poturović (Nova Gradiška)

do 69 kg: Marko Zeljko (Salona Solin)

do 75 kg: Petar Pavčec (Nokaut) – eventualna zamjena Marko Došen (Lokomotiva)

do 81 kg: Luka Plantić (Salona)

do 91 kg: Damir Plantić (Salona)

+91 kg: Marko Milun (Leonardo)

mlađi seniori:

do 69 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut)

+91 kg: Lovro Pavčec (Nokaut)

Linker
19. travanj 2024 07:02