Regija

Đani Barbir odgovarao na pitanja fanova, a Vrtačiću poručio: ‘Najgluplji izgovor u povijesti sporta‘

Đani Barbir

 Foto: Goran Sebelic/CROPIX
Prvak FNC-ove srednje kategorije dao je nekoliko vrlo zanimljivih odgovora na pitanja pratitelja

Iako ‘‘MMA matematika‘‘ jednostavno ne funkcionira, mnogi fanovi FNC-a nakon FNC 9 eventa složili su se u jednom - Đani Barbir klasa je iznad ostalih boraca FNC-ove srednje kategorije, barem u ovom trenutku.

Barbir je u devetom mjesecu ove godine deklasirao Andija Vrtačića i došao je do pojasa u FNC-ovoj srednjoj kategoriji. Mnogi su smatrali da je Matija Bosančić adekvatan protivnik i kandidat za sljedećeg izazivača, ali FNC je Bosančića proteklog vikenda upario s Vrtačićem. Borac iz Pule slavio je uvjerljivo jednoglasnom odlukom sudaca. Tu se došlo do te klasične ‘‘MMA matematike‘‘, točnije rečeno ‘‘MMA analogije‘‘. Ako je Vrtačić tako uvjerljiv bio protiv Bosančića, koliko bi uvjerljiv bio Barbir koji je prošao kroz Vrtačića.

Takvi zaključci nerijetko se znaju pokazati i pogrešnima, ali Barbir dugo već kotira kao ponajveći regionalni talent i teško je vidjeti tko ga u ovom trenutku može skinuti s trona. 25-godišnji hrvatski borac nadao se obračunu s Nemanjom ‘‘Kobom‘‘ Nikolićem ili Vlastom Čepom, ali ti se mečevi zasad nisu ostvarili. Đani je putem svog Instagram profila jučer odgovarao na pitanja svojih pratitelja, a na upit kada ponovno ulazi u kavez, Barbir je odgovorio:

‘‘Ne znam, neće nitko da se bori sa mnom!‘‘, a pritom je postavio fotografiju na kojoj se nalaze on i Vlasto Čepo.

image

Instagram story Đanija Barbira

Instagram (Đani Barbir)

Andi Vrtačić nakon pobjede nad Bosančićem poručio je da protiv Barbira jednostavno nije imao svoj dan te da Đani očekuje neizbježni revanš. Đani se putem Instagrama osvrnuo i na taj komentar.

‘‘Najgluplji izgovor u povijesti sporta jest taj da ti nije bio dan. To je ništa drugo, nego laganje samog sebe, pokušaj održavanja mišljenja i slike o samom sebi, koja se raspala nakon desnog krošea iz kontre. Imaš tri mjeseca priprema da dođeš na određen datum u full izdanju. Zato se to i zovu pripreme.‘‘, poruka je FNC-ovog prvaka srednje kategorije.

Jedna od interesantnijih tema u regionalnim MMA krugovima jest činjenica da sve više boraca iz zagrebačkog ATT-ja prelazi u klub Lokomotivu i treniraju pod paskom Dominika Etlingera, renomiranog hrvatskog hrvača. Barbir je jedan od njih, a Đani je odgovorio zašto se odlučio za suradnju s Etlingerom. Odgovor možete pogledati na ‘‘screenshotu‘‘ ispod ovog odlomka.

image

Instagram story Đanija Barbira

Instagram (Đani Barbir)

Ovaj supertalentirani hrvatski borac odgovorio je na još nekoliko pitanja. Otkrio je da postoji mogućnost nastupa u KSW-u sljedeće godine, ali da u ovom trenutku ima puno ozbiljnih ponuda te da ga čeka zanimljiv period. Na pitanje zašto je uvijek namršten, Barbir je odgovorio:

‘‘Nasmijat ću se kad osvojim prvu milju‘‘, a otkrio je da je s prvim pravim MMA treninzima započeo kao 18-godišnjak, ali još kao 14-godišnjak odlučio je baviti se borilačkim sportom.

Meč Jakoba Kosića i Đorđa Bukvića na FNC 9 eventu jedan je od najuzbudljivijih otkako je FNC-a, a srpski borac slavio je sjajnim nokautom u drugoj rundi. Barbir dobro poznaje Jakoba Kosića, dugi niz godina zajedno su trenirali u zagrebačkom ATT-ju, a Đani je prokomentirao meč Kosića i Bukvića.

‘‘Jedan od boljih mečeva na FNC-u do sada. Odlična kombinacija u pravo vrijede od strane Bukvića, a kriva procjena Kosića. To je MMA. Ako Bukvić uzme pojas u kategoriji do 77 kg i FNC bude zainteresiran za taj meč (Barbir vs. Bukvić), zašto ne? Mislim da bi svi to htjeli gledati.‘‘, odgovorio je Barbir i na upit o potencijalnom obračunu s Bukvićem.

Kad su nekakve konkretnije prozivke u pitanju, Đani nije htio nikog konkretno prozvati, nego se poslužio riječima Teufika Šefića, osvajača ovosezonskog FNC Armagedona u lakoj kategoriji.

‘‘Tko god hoće, može da dobije. Bujrum!‘‘

Nadamo se da će Barbir što prije dobiti protivnika i da ćemo ga ubrzo gledati u kavezu, jer radi se o ponajboljem i jednom od najuzbudljivijih boraca na cijelom FNC-ovom rosteru.

Linker
12. travanj 2024 11:03