Regija

Đani Barbir prezentirao impresivnu formu i otkrio koliko je težio u meču protiv Vrtačića

Đani Barbir

 Instagram (Đani Barbir)
Jedan od najperspektivnijih hrvatskih MMA boraca u iščekivanju je sljedećeg nastupa

25-godišnji Đani Barbir (5-0-0) veliku pažnju privukao je svojim nastupima u prvoj sezoni FNC Armagedon turnira, kao i dvama nastupima koje je 2019. godine odradio pod okriljem FNC-a.

Momak koji dolazi iz Ploča posjeduje razoran udarac, brutalne fizikalije i kompletan je u svim segmentima MMA-a. Njegovi nokauti često su ponajbolji potezi na FNC-ovim eventima, a nakon osvajanja Armagedona, uslijedila je nešto dulja pauza zbog raznih ozljeda koje je morao zaliječiti.

U devetom mjesecu ove godine Barbir se vratio nastupima, a čekao ga je Andi Vrtačić (2-0-0), neporaženi borac iz Pule sa sjajnim kickboksačkim rezimeom iza sebe. Barbir i Vrtačić trebali su se boriti još 2020. godine za titulu u sklopu Armagedon turnira, ali Vrtačić je nastup otkazao zbog ozljede.

FNC ih je upario u devetom mjesecu u Puli, a radilo se o borbi za titulu prvaka srednje kategorije. Očekivao se jako kompetitivan meč, ali Barbir je sve završio nakon tri minute i 16 sekundi borbe. Vrtačić nije bio bolji čak ni u stojci koja je njegov ‘‘forte‘‘, a nakon što ga je Barbir uzdrmao na nogama, posao je dovršio ‘‘submissionom‘‘ (anakonda gušenje).

Velika su očekivanja od ovog borca i mnogi ga vide kao jednog od najvećih potencijala na domaćoj sceni. Sam Barbir ne taji da puca na sami vrh, odnosno na UFC-ovu titulu, ali zasad je ipak prerano govoriti o tome. Đani će vjerojatno odraditi još nekoliko mečeva pod okriljem FNC-a, a nastavi li u istom ritmu pobjeđivanja, doći će vrijeme za iskorak.

Srednja kategorija trenutno je njegova matična kategorija, ali Barbir ne otpisuje ambicije ka nastupima u poluteškoj kategoriji također. Još je relativno mlad borac i zasigurno će skidanje kilograma kasnije postajati sve teže, a i Barbir će nabiti dodatnu mišićnu masu.

Ono što često mnoge MMA fanove zanima, jeste podatak o kilaži pojedinih boraca u trenucima kad su izvan procesa skidanja kilaže. Barbir je na svom Instagram profilu odgovarao na pitanja fanova, a jedno pitanje doticalo se upravo toga.

Đani je otkrio kako ‘‘hoda‘‘ sa 97 kilograma, odnosno toliko teži van trening kampa i van procesa skidanja kilograma za meč. Dakle, Barbirova prirodna kilaža iznosi četiri kilograma iznad poluteške kategorije, ali ne radi se o ničem netipičnom u ovom sportu.

image

Instagram priča Đanija Barbira

Instagram (Đani Barbir)

Kad je u pitanju kilaža koju vrati u periodu od vaganja pa već do meča koji se održi dan kasnije, radi se također o zanimljivom podatku. Đani je otkrio kako je u meč protiv Vrtačića ušao s 92,7 kilograma, a borio se u kategoriji do 84 kilograma. Barbir je na vaganju težio 83,9 kilograma, a do meča je vratio 8,8 kilograma. Impresivno.

image

Instagram priča Đanija Barbira

Instagram (Đani Barbir)

Nije još poznato s kime će se Barbir boriti u svom sljedećem nastupu, ali putem Instagrama je otkrio kako revanš s Vrtačićem trenutno nema nikakvog smisla.

Matija Bosančić i Nemanja Nikolić nameću se kao neki od najizglednijih kandidata za Đanijev sljedeći meč, ali preostaje nam pričekati odluku FNC-a. Nestrpljivo iščekujemo sljedeći Đanijev meč.

Linker
13. travanj 2024 07:12