Regija

FNC 8 uskoro započinje: Ovo je pet boraca čije nastupe ne biste trebali večeras propustiti

Matej Batinić (gore lijevo), Leandro Gomes (gore desno), Luka Giorgadze, Ognjen Babić, Fran Luka Đurić

 Ronald Gorsic/cropix; Instagram (leandro Gomes, Luka Giorgadze, Ognjen Babić, Fran Luka Đurić)
Priredba Fight Nation Championshipa održat će se večeras u Zagrebu, u dvorani Sutinska vrela

Danas od 19:00 sati čeka nas novi FNC-ov event. FNC 8 event sastavljen je od četiri finala ovosezonskog Armagedon turnira, a nakon toga slijede pet mečeva, takozvanih ‘‘supefightova‘‘.

Mnogi fanovi u regiji ovaj event okarakteriziali su kao jedan od najslabijih FNC-ovih evenata otkako postoji organizacija. Na papiru taj event vjerojatno i izgleda tako, ali oni zagriženiji fanovi UFC-a znaju kako nerijetko manje zvučni UFC-ovi eventi znaju ponuditi više uzbudljivosti nego najveće PPV priredbe. Stoga ne propustite niti večerašnji FNC 8 event, a u nastavku teksta pročitajte kojih su to pet boraca čije nastupe nikako ne biste trebali propustiti.

Ognjen Babić (1-0 profesionalni omjer, 17-0 amaterski)

Finalisti Armagedona poput Demahmeta Sinanija, Filipa Lokasa i ostalih zaslužuju poštovanje, ali najbolji dojam u polufinalu ostavio je srpski velteraš Ognjen Babić. 21-godišnji momak iz dvorane Car Dušan Silni jedan je od najboljih srpskih amaterskih MMA boraca. U ovosezonski Armagedon ušao je s amaterskim omjerom 16-0, a očekivanja je opravdao završivši Denisa Kovačevića iz zagrebačkog ATT-ja za samo 58 sekundi borbe.

Mladi Ognjen djeluje kao uistinu zaokružen, odnosno kompletan borac. Kovačevića je sjajno uzdrmao desnicom na samom početku borbe, a zatim je prezentirao i vrhunske vještine u parteru. Ognjen Babić ima sve predispozicije da postane novom velikom uzdanicom FNC-a i domaća MMA organizacija mogla bi večeras dobiti veliko pojačanje u velter kategoriji. Luka Vargović koji je nastupao u drugoj sezoni FNC Armagedona (izgubio od Bukvića u četvrtfinalu) pokušat će upoznati Ognjena Babića s okusom poraza. Inače, Babić iza sebe ima i jednu profesionalnu pobjedu. Krajem trećeg mjeseca ove godine porazio je Arbina Selmanija u prvoj rundi na GFC Serbia 8 eventu.

Obratite pažnju na ovog dečka i dobro zapamtite ime Ognjena Babića, jer blistava budućnost je pred njim.

Fran Luka Đurić (2-0 profesionalni MMA omjer)

Mladi borac iz tima Bernarda Bana jedan je od najperspektivnijih hrvatskih boraca, naročito kad su niže kategorije u pitanju. Ovaj borac bantam kategorije upoznao je javnost sa svojim vještinama još preko FNC-ovih amaterskih turnira gdje je dolazio do najvišeg postolja, a profesionalni debi odradio je u trećem mjesecu ove godine. Fran Luka ušao je u meč protiv Pietra Mattea Lupina iako još nije bio niti punoljetan, a slavio je nokautom nakon tri minute i 50 sekundi borbe. Sredinom devetog mjeseca borio se i pod okriljem Golden Fight organizacije, a Ivana Jukića pobijedio je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

Fran Luka Đurić borac je sjajnih fizičkih predispozicija, a i poprilično velikog iskustva za tako mladog borca. Danas ga čeka jako težak ispit u vidu Leandra Gomesa, a Fran Luka uskočio je u taj meč na ‘‘short notice‘‘, kao zamjena za Laurenza Hotha. Mnogi će se složiti da je Gomesov meč otkazivanjem Hotha zapravo postao zanimljiviji, a Portugalac je sljedeći borac u ovom tekstu.

Leandro Gomes (2-1-0 profesionalni MMA omjer)

Ovaj 19-godišnji Portugalac i veliki ljubitelj Cristiana Ronalda, pod okriljem FNC-a debitirao je u sedmom mjesecu ove godine. Bio je to FNC u sklopu kojeg su održana polufinala ovosezonskog Armagedona, a Gomes je doveden kao borac koji je trebao poslužiti kao ‘‘topovsko meso‘‘ za talentiranog Stefana Veselinovića. Od samog početka borbe vidjelo se kako Gomes ne samo da će parirati Veselinoviću, nego bi ga mogao i pobijediti.

Kako je meč odmicao, Gomes je prezentirao pregršt atraktivnih poteza, pokazao se kompetentnim u svim segmentima MMA-a i na koncu je zasluženo slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Fanovi FNC-a ostali su oduševljeni njegovim nastupom, vedrim duhom i karizmom, a FNC-u je preostalo samo jedno - potpisati Leandra Gomesa.

Šteta što je FNC-ov roster u bantam kategoriji zasad još uvijek podosta siromašan, ali 19-godišnji Gomes i Fran Luka Đurić zasigurno su budućnost FNC-ove bantam kategorije, a lako je moguće da se u budućnosti susretnu još pokoji puta.

Inače, ako ste propustili Gomesov meč protiv Veselinovića, obavezno ga potražite na YouTube kanalu portala 24 sata. Radi se o meču koji spada među najatraktivnije otkako je FNC-a i nećete požaliti ako se tom borbom zagrijete za večerašnji FNC. Portugalac nadimka ‘‘The Machine‘‘ zasigurno će i večeras zabaviti publiku, pobijedio ili izgubio.

Luka Giorgadze (4-1-0 profesionalni MMA omjer)

Kad bi braća Diaz imala brata u Gruziji, on bi se zvao Luka Giorgadze. Ovaj Gruzijac uvijek smrknutog pogleda našoj regiji se predstavio na FNC 5 eventu krajem trećeg mjeseca ove godine. FNC ga je upario s Markom Bojkovićem, ponajvećim regionalnim talentom.

Giorgadze je taj meč izgubio podosta uvjerljivo, ali fanove je kupio svojim pristupom i nevjerojatnom sposobnošću primanja udaraca. Bojkoviću je doslovno preostalo da ga pogodi sudoperom, jer sve ostalo je već bacio na Giorgadzea te večeri u Zaboku. 22-godišnji Gruzijac pokazao je nevjerojatnu srčanost, a imao je i on ponešto dobrih sekvenci u tom meču.

Danas će nastupiti u svojoj prirodnoj perolakoj kategoriji (protiv Bojkovića se borio u lakoj), a čeka ga bugarski borac Denis Hadzhiev (1-1-0). Giorgadze možda i danas izgubi, ali budite sigurni da ćete gledati borca koji se neće predati do posljednje sekunde, a na protivnikove čiste udarce odgovarat će raznoraznim grimasama kojima će ga pokušati isprovocirati još više. ‘‘Gruzijski zombi‘‘, ‘‘Gruzijski Diaz‘‘, nazovite ga kako god želite, ali ovo je borac čijem se nastupu raduje svaki FNC fan koji ga je imao prilike gledati protiv Marka Bojkovića.

Matej Batinić (15-5-0)

Peto ime na ovoj listi svakako je ono Mateja Batinića. Hrvatski poluteškaš 2013. godine osvojio je Hrvatsku MMA ligu i prometnuo se kao jedan od najtalentiranijih hrvatskih MMA boraca. Uslijedili su nastupi pod okriljem brojnih poznatih europskih organizacija, a Batinić se može pohvaliti pobjedama protiv boraca kao što su Martin Batur, Kristijan Perak i Ivica Tadijanov. Deset od ukupno 15 svojih pobjeda upisao je prekidom (7 ‘submissiona‘ i tri nokauta).

MMA je napustio 2018. godine nakon drugog poraza u nizu. Batinić je početkom 2017. godine prvo izgubio od Maxima Grishina, trenutno UFC-ovog borca, a zatim je uslijedio poraz i od vrlo dobrog Laurynasa Urbonavičiusa, Litavca s omjerom pobjeda i poraza 13-1.

Popularizacija MMA-a u regiji vratila je Batiniću želju za nastupima, a 30-godišnji hrvatski borac ima još podosta vremena za napraviti velike stvari. Batinić se za ovaj meč pripremao u Cro Cop teamu i nestrpljivo iščekujemo vidjeti što je pripremio za svoj povratak. Njegov protivnik prvotno je trebao biti Mateusz Strzelczyk, ali Poljak je nastup otkazao i uskočio je albansko-austrijski borac Dritan Barjamaj (17-21-0). Meč je zakazan za tešku kategoriu jer je Barjamaj uskočio na ‘‘short notice‘‘. Batinić je veliki favorit u glavnoj borbi večeri, ali dugo je pauzirao i bit će zanimljivo vidjeti koliko će mu trebati da se zagrije i pokaže što zna.

Linker
14. travanj 2024 03:16