Regija

Daniel Bažant otvorio srce u poruci posvećenoj treneru Zelgu Galešiću

Zelg Galešić, Daniel Bažant i Ivan Vitasović

 Instagram
Prvi FNC prvak odlučio je otvoreno zahvaliti svom treneru za sve što su do sada prošli

Daniel Bažant do prije koju godinu nije bio MMA borac. Bio je talentirani momak iz pulskog Trojana koji je volio borilački sport. Ali, bio je i netko tko se na treningu ne štedi, tko uživa u svom naporu koji trening iziskuje i svemu što on donosi pa je kao takav prepoznat kao netko tko bi mogao napraviti više. To je naravno prepoznao Zelg Galešić, čovjek koji iza spomenutog tima stoji.

Zajedno su "Bagi" i on krenuli u misiju ostvarivanja MMA karijere, koja se na pravi način krenula razvijati prije otprilike godinu i pol dana, kad je Daniel pristupio FNC Armagedon turniru. Njega u proljeće prošle godine nije uspio osvojiti, no osvojio je nešto vrjednije, godinu dana kasnije. Postao je prvi prvak ove organizacije.

Iako je odmah nakon toga zahvalio svima koji su zajedno s njim u tome sudjelovali, nekoliko dana nakon velikog rezultata posebnu je poruku odlučio uputiti svom treneru. Nju je objavio na Instagramu, uz nekoliko zajedničkih fotografija.

"On je netko tko je znao da ćemo ovo napraviti od prvog dana. On je netko tko je bio uz mene otkad sam kročio nogom u klub Trojan. On je netko tko me tjerao iz dana u dan da budem bolji. On je netko tko me motivirao kad ne bih dao sve od sebe. On je netko tko je svoje vrijeme posvetio meni.On je netko tko putuje s nama okolo samo da bi mi živjeli i okusili život sportaša (uvijek plače da je u minusu s nama ??). On je netko tko nas je naučio kako se živi MMA. On je netko tko svojim autoritetom, znanjem, ljubavlju i voljom podiže naše performanse u nebo. On je najbolji trener i prijatelj. On je Zelg Benkei Galešić. Bez njega ni jedna pobjeda ne bi bila ista, ni jedan trening ne bi bio ljubav i zaluđenost istim, ni jedan poraz ne bi bio lekcija nego frustracija.

Hvala ti treneru što živiš ovaj sport, uspjehe i neuspjehe s nama", napisao je Bažant uz hashtagove #trojanfreefighters, #loyalty i #juststarted, naravno potvrdivši time da ovaj uspjeh vidi tek kao svoj početak.

Nakon pet rundi rata kakav je odradio protiv Ronyja Jasona, Bažant je otkrio da će uzeti kraći odmor, no da će onda krenuti još žešće jer mu motiva ne nedostaje. Zapravo, sad se tek povećao, budući da je shvatio da u ovom sportu nešto može napraviti. Naravno, za tako što morat će nastaviti naporno raditi. Srećom, uz sebe ima osobu koja će mu to omogućiti te koja će ga, kad pomisli da je došao do svog maksimuma, potaknuti da odradi još žešće.

Trenera Zelga Galešića, naravno.

Linker
14. travanj 2024 13:35