Regija

Daniel Bažant u Ljubuškom po drugi puta brani FNC-ovu titulu: Čeka ga borac koji nastupa i u Bellatoru

Bažant i tim

 Goran Sebelic/CROPIX
FNC 10 donosi još jedan fantastičan meč, a ovo je već druga borba za titulu koja je najavljena za Ljubuški

FNC po prvi puta dolazi u Hercegovinu, a organizacija se već bacila na sastavljanje odličnog ‘‘carda‘‘ za FNC 10 priredbu koja će se održati u Ljubuškom za manje od mjesec dana. 4. ožujka (treći mjesec) je datum održavanja priredbe, a jučer su najavili i drugu borbu za titulu koja će se održati u Ljubuškom.

‘‘Croata‘‘ Barrio i Arlen Ribeiro će se u glavnoj borbi večeri boriti za pojas u lakoj kategoriji, a jučer je najavljeno i kako će prvak perolake kategorije Daniel Bažant na istoj priredbi braniti pojas! Njegov izazivač će biti borac sličnog iskustva, a radi se o Jordanu ‘‘The Lordu‘‘ Bartonu (7-3-1).

Inače, Bažant je borac kojeg karakteriziraju i prate uvijek zanimljive i tehnički jako dobre borbe. Na FNC 5 priredbi je Bažant osvojio pojas u perolakoj kategoriji, a tada mu je protivnik bio iskusni Rony Jason. Bilo je to pet beskompromisnih rundi kojih se ne bi posramila niti jedna svjetska organizacija, a kao pobjednik je jednoglasnom sudačkom odlukom izašao Daniel.

Nakon toga je uslijedila prva obrana titule, a Daniel ju je uspio obraniti protiv iskusnog UFC veterana Iurija Alcantare. Ovog puta je Bažant imao lakši posao te ga je završio već u prvoj rundi, a sada ga ipak čeka nešto nezgodniji protivnik. Barton se u svojoj karijeri borio u Cage Warriorsima, FFC-u i Bellatoru, a posljednji je puta nastupao u devetom mjesecu na Bellator 285 priredbi gdje je poražen nokautom u prvoj rundi.

Bit će ovo odlična borba za Daniela u ovoj fazi njegove karijere, a mi mu želimo uspješnu i drugu obranu titule!

Linker
25. travanj 2024 23:20