Regija

Miloš Janičić vraća se u FNC-ov kavez: Sjajnog Crnogorca čeka opasni protivnik iz Brazila

Miloš Janičić

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
25-godišnji Miloš Janičić bio je blizu upada na Oktagonov turnir 16-orice, ali na kraju ipak nije dio turnira

Sve smo bliže FNC-ovom eventu zakazanom za 4. ožujka (treći mjesec) u Ljubuškom. Već neko vrijeme poznato je da će u glavnoj borbi večeri nastupiti Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio i Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro, a pobjednik borbe postat će inauguralnim prvakom FNC-ove lake kategorije.

U sunaslovnoj borbi večeri Daniel Bažant branit će titulu prvaka u perolakoj kategoriji, a protivnik će mu biti Britanac Jordan Barton. Osim ta dva meča za pojas, FNC je proteklih dana potvrdio još nekoliko mečeva. Ivan Sičaja borit će se protiv Moldavca Nelu Bogdana, a domaćeg dečka Antu Alilovića čeka srpski borac Miladin Kolarski.

Jučer tijekom dana FNC je potvrdio još jedan meč, a radi se o vrlo zanimljivom obračunu u velter kategoriji. Naime, crnogorski borac Miloš Janičić (15-3-0) odradit će svoj drugi nastup pod okriljem FNC-a. Janičić je sredinom 2020. godine porazio Tonćija Peruška na FNC 3 eventu, a u Ljubuškom ga čeka Brazilac Joelson Nascimento (11-8-0).

Brazilac je sa svojih 25 godina odradio već 19 profesionalnih nastupa, a posljednji put se borio u šestom mjesecu prošle godine. Nokautom u prvoj rundi izgubio je od Agyja Sardarija, dok je ranije protekle godine porazio Ghilesa Oudelhu (13-4-0) jednoglasnom odlukom suaca.

Nije se Joelson borio s nekim pretjerano zvučnim imenima i Janičić će biti jedan od najtežih protivnika u njegovoj dosadašnjoj karijeri. 25-godišnji Miloš trenutno je u nizu od četiri uzastopne pobjede, a bio je u konkurenciji za nastup na Oktagonovom turniru u velter kategoriji, ali na kraju je ipak ostao bez mjesta unutar turnira.

Borac poput Janičića uvijek je jako dobra stvar za FNC-ov event i ne sumnjamo da će opravdati očekivanja. Što se ostatka ‘‘carda‘‘ tiče, Dražen Forgač potvrdio je putem Instagrama da je program kompletiran, a sve preostale borbe bit će objavljene u narednim danima.

Linker
08. srpanj 2024 13:57