Regija

Daniel Bažant u prvoj rundi završio UFC-ovog veterana, Vitasović ostao prvak teške kategorije

Karlovac, 170622.
Borilacka priredba Fight Night Championship (FNC 6) u sportskoj dvorani Mladost.
Na fotografiji: borba izmedju Ivana Vitasovica i Olia Thompsona.

 ROBERT FAJT/CROPIX Cropix
Večer puna odličnih borbi je iza nas, čestitke svima!

Bažant vs. Alcantara

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo pulskog borca Daniela Bažanta koji je po prvi puta branio titulu FNC-ove perolake kategorije. Daniel je titulu osvojio protiv bivšeg UFC borca Ronyja Jasona, a večeras je nasuprot njega stajao također bivši UFC-ovac Iuri Alcantara.

Prvu rundu Alcantara otvara ‘high kickom‘ ali Bažant je ostao smiren te je iz kontre pogodio protivnika te ga zove na noge i ne upušta se u parter! Alcantara je bio jako uzdrman no dojam je da se oporavio sredinom runde. Alcantara je pokušavao pogoditi pojedinačnim laktovima koje je Bažant izbjegao, ali otvorio je ranu lijevim krošeom ispod Danielovog oka. Daniel pogađa savršeni lakat iz okreta i udarcima u parteru završava UFC-ovog veterana!

Daniel je ostao FNC-ov prvak i po prvi puta obranio pojas, tako da mu možemo samo čestitati na najvećoj pobjedi u karijeri!

Vitasović vs. Dos Santos

U glavnoj borbi večeri borili su se Ivan Vitasović i Geronimo dos Santos. Vitasović je pojas osvojio protiv iskusnog Olija Thompsona nokautiravši ga atraktivnim ‘high kickom‘, a nasuprot njega je bio dosta iskusniji ‘Mondragon‘ protiv kojeg je večeras i branio pojas.

U prvoj rundi odmah gledamo razmjenu dvojice teškaša, nakon čega Geronimo kreće široko prema Vitasoviću koji se uspijeva obraniti, no ulazi u rušenje i uspijeva staviti Ivana na leđa. Geronimo radi dobar ‘gnp‘ dok Vitasović drži ‘armbar‘, iz čega se Geronimo izvukao. Došao je u ‘side‘ te neprestano radi udarce u parteru. Vitasović se izvlači ali Geronimo je uhvatio giljotinu, no Vitasović se rutinski izvlači. Ivan odlazi na leđa i udara Geronima, pogađa odlično koljeno nakon čega Geronimo dobiva ‘double leg‘ rušenje. Geronimo je tapkao jer mu je iskočilo rame, ali pojas ostaje u Vitasovićevom vlasništvu.

Iako ga nije završio, Vitasović je pružio odličnu borbu te nam samo preostaje čestitati Ivanu!

Linker
19. travanj 2024 15:36