Regija

Daniel Cormier: 'Ljudima je sada potreban Stipe vatrogasac, a ne Stipe koji je prvak svijeta'

Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, Modelo)
Iako njegova borilačka karijera miruje, ona gdje Stipe Miočić radi kao vatrogasac i medicinski tehničar sada se nalazi u jeku borbe protiv koronavirusa. A sav trud i žrtvu aktualnog UFC-ovog prvaka ovih je dana prepoznao i javno pohvalio njegov trenutno najveći sportski rival - Daniel Cormier.

"Fokusiran sam na svoje intervencije. Ne samo da sam položio zakletvu, nego doista želim pomoći onima kojima je hitna pomoć potrebna. Nadam se da ću se uskoro vratiti borbama i da će se situacija normalizirati, ali zasad učinimo nešto za svoje zajednice", nedavno je Miočić poručio preko Twittera, ali i ponovio tijekom nekoliko svojih posljednjih intervjua.

Da Stipe trenutno čini pravu stvar i da zaslužuje svaku pohvalu, zaključio je i bivši dvostruki prvak Cormier koji je svog rivala u razgovoru s MMA Fightingom naveliko pohvalio.

"Vidio sam neki dan da je Stipe rekao kako briga oko borbe trenutno nije nešto oko čega 'razbija glavu'. On je jedan od onih koji pokušavaju spašavati živote i njegova odgovornost trenutno nisam ja, ali nije niti UFC. Njegova odgovornost sad su svi oni ljudi s područja Clevelanda kojima je potrebna pomoć Stipe vatrogasca, a ne Stipe teškaškog prvaka svijeta. Vjerujem da je on sada fokusiran na prave stvari, ali sam isto tako sretan i ohrabruje me to što je ponovno barem fizički spreman početi s poslom koji i meni ide u korist", izjavio je Cormier.

Naime, 'DC' pozorno prati situaciju s koronavirusom, ali i s Miočićem budući da bi se upravo njih dvojica trebali ponovno obračunati jednom kada prođe ova kriza. Dva elitna MMA teškaša trenutno su na 1-1 u međusobnim okršajima, a njihova se trilogija naveliko planirala za ovo ljeto. Trebao je to biti i Cormierov oproštajni meč pred odlazak u mirovinu, ali njegove je planove, kao i planove većine svijeta, poremetila ova opasna pandemija.

Linker
15. travanj 2024 17:01