Regija

Danielu Bažantu jedan meč Ronyja Jasona zapeo je za oko: ‘To je onaj u kojem je prebio sestru‘

Daniel Bažant

 Fight Site
Pulski borac iz Trojan Gyma predvodit će FNC 5 priredbu u Zaboku

Dva tjedna dijele nas od FNC 5 priredbe koja će se 26. ožujka održati u Zaboku. Fight Nation Championship promocija dolazi u Hrvatsko zagorje, jedan od čelnih ljudi promocije, Dražen Forgač, tijekom konferencije za medije koju je ugostio Dvorac Gjalski, objasnio je kako su se odlučili doći upravo u Zabok.

''Ideja za dolaskom u Zabok potekla je od vlasnika dvorca Gjalski, Tihomira Voriha koji je zaljubljenik u borilački sport. Na njegovu inicijativu FNC je došao u Zagorje. Uskoro ćemo imati priliku održati zbilja spektakularni event. Zabok ima infrastrukturu koja je nama potrebna u vidu sportske dvorane, koja je nova i savršena je kapacitetom te svim ostalim što nam je potrebno za priredbu.''

Izuzetno zanimljiv program borbi čeka nas za dva tjedna, a u glavnoj borbi večeri nastupit će Daniel Bažant (5-3-0) i Rony Jason (15-9-0). 37-godišnji Jason borac je puno bogatijeg iskustva nego Bažant. Brazilac ima čak devet UFC nastupa iza sebe. Četiri pobjede, četiri poraza i jedan ''no contest'' njegovo su ostvarenje pod okriljem najjače MMA promocije, a 2017. godine otpušten je nakon četiri uzastopna meča bez pobjede. Tri nastupa odradio je nakon toga, a upisao je dva poraza i jednu pobjedu. Jason nije kročio u borilište od 11. mjeseca 2019. godine i poraza od Alexandera Grozina. Ipak, radi se o izuzetno iskusnom i opasnom borcu, dok će Bažantu ovo biti deveti profesionalni meč.

''Ovo je definitivno najteži protivnik u mojoj karijeri, koja nije nešto dugo zasada, ali nadam se da će biti. Kad smo saznali za ozljedu Pejića, odmah smo digli intenzitet treninga i spreman sam. Obožavam te nasilnike nad ženama, gušt mi je boriti se s njima.'', rekao je borac iz Pule pred predstavnicima medija, a zatim je otkrio kakav stil borbe možemo očekivati.

''Stojka je moja jača strana i ja bih se volio tući. Pratili smo Jasona i njegove mečeve. Jedan meč zapeo nam je za oko. To je onaj gdje je u vidno pijanom stanju pretukao svoju sestru i tu smo vidjeli neke bitne detalje koje ćemo iskoristiti za meč.''

Situacija na koju Bažant aludira kad Jasona naziva nasilnikom na ženama, dogodila se 2017. godine. Tada su u javnost procurili videi s nekakve zabave na kojoj Jason viče na svoju sestru te joj zadaje nekoliko udaraca dok ona leži na tlu. Snimku možete pogledati OVDJE. Rony Jason borac je obilježen nasilnim ispadima. 2013. godine nokautirao ga je Jeremy Stephens na UFC Fight Night 32 priredbi, a Jason je u ''backstageu'' šakom napravio rupu u zidu nakon čega je završio na šivanju te je zaradio 30-dnevnu suspenziju Brazilske atletske komisije. Sve to očito dodatno motivira 30-godišnjeg hrvatskog borca, no u igri je još jedna dodatna motivacija.

Meč Bažanta i Jasona bit će prva FNC-ova borba za pojas. Pobjednik će postati prvakom FNC-ove perolake kategorije, a Daniel je otkrio koliki značaj pridaje toj činjenici.

''Apsolutno, pojas je uvijek dodatna motivacija, ali samo želim pružiti dobru borbu da gledatelji uživaju. Mislim da je to puno bitnije od pojasa.''

Čini se kako je borac iz Pule silno motiviran za još jedan odličan meč. U prosincu (12. mjesec) protekle godine, oduševio je nastupom u Osijeku. Bažant je na FNC 4 priredbi nokautirao Giovannija Rivettija, a bio je to njegov vjerojatno najbolji nastup u dosadašnjoj karijeri. Pobjeda nad Ronyjem Jasonom bila bi najveća u njegovoj dosadašnjoj karijeri, no nešto će se svakako pitati i iskusnog Brazilca.

Linker
26. travanj 2024 05:26