Regija

Patrik Čelić u osvetničkom je pohodu na FNC 5 priredbi: ‘Nemojte trepnuti, ovo će brzo završiti‘

Patrik Čelić

 Screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Perspektivni hrvatski borac imat će težak zadatak protiv opasnog Talijana Michaela Reallija

Jedan od najuzbudljivijih mečeva na FNC 5 priredbi koja će se održati 26. ožujka (treći mjesec) u Zaboku, mogao bi biti onaj između Patrika Čelića (3-1-0) i Michaela Reallija (1-0-0). Čelić je borac koji nikada ne bježi od otvorenih razmjena, dok je Realli u krajem prošle godine u Osijeku, pokazao koliko je moćan udarač.

Talijanski borac tada je na FNC 4 priredbi nokautirao Luku Ćurkovića u 58. sekundi borbe. Bilo je to poprilično veliko iznenađenje za sve prisutne u dvorani i pred malim ekranima. Patrik Čelić sada ide u osvetnički pohod, jer Luka Ćurković njegov je timski kolega iz zagrebačkog ATT-ja. U petak, na konferenciji za medije, Čelić je otkrio stvara li mu dodatan motiv činjenica da je Realli nokautirao Ćurkovića.

''Luka i ja smo dobri prijatelji. Bio sam mu u kutu taj meč. Analizirao sam Reallija puno prije nego je naš meč dogovoren. Dobio je Ćurkovića na jedini način kojim ga je mogao pobijediti. Ja tu grešku sigurno neću ponoviti i idem po jaku osvetu.''

S obzirom da je Čelić analizirao Reallija, otkrio je kako se radi o borcu koji preferira stojki i fizički je moćan.

''Nemojte trepnuti, ovo će završiti brzo.'', dodao je talentirani hrvatski borac.

Čelić je posljednji nastup odradio još u travnju (četvrti mjesec) protekle godine. Marko Bojković savladao ga je u finalu FNC Armagedon turnira. 22-godišnji Patrik još kao tinejdžer, bio je izuzetno aktivan te je konstantno sudjelovao na raznim borilačkim turnirima, od MMA-a pa sve do BJJ-a, kickboxinga itd. Pauza od godinu dana pomalo je netipična za njega, a Čelić je otkrio koliko se raduje povratku borbama.

''Naravno da se veselim. Jedva čekam da uđem u kavez i odradim to. Promijenio sam kategoriju, otišao sam u višu kategoriju pa sam odradio i bazu kako treba, da bih postao pravim velterašem. U međuvremenu sam odradio kickboxing meč i combat jiu-jitsu meč. Aktivan sam cijelo vrijeme, a sad idem pokazati što sam naučio u tih godinu dana.''

Pet tjedana proveo je Patrik na Floridi, u American Top Teamu. Radi se o vjerojatno najboljoj MMA dvorani na svijetu, a takvo iskustvo neprocjenjivo je za mladog borca kao što je Čelić. Filip Pejić i Ivan Erslan također su bili s njime na Floridi, a Patrik je otkrio što je naučio iz vremena provedenog tamo.

''Najveće iskustvo mi je to što sam bio s Pejićem i Erslanom, dijelili smo životni prostor i sve navike. Tu sam mogao dosta naučiti, a pogotovo u dvorani gdje na jednom treningu bude 80 profesionalaca. Iskustvo je dijeliti mjesto s takvim ljudima, a kamoli kad odrađujete sparinge. Mislim da sam puno toga pokupio što se tiče pristupa i načina treninga.''

Talentirani borac iz zagrebačkog ATT-ja, u sklopu FNC Armagedona nastupao je u lakoj kategoriji. Sada je dodao nešto mišićne mase te prelazi u velter kategoriju. Razloge promjene kategorije također je otkrio na konferenciji za medije koja se u petak održala u Dvorcu Gjalski.

''Sigurno ću ostati u velteru jedno vrijeme. Odgovara mi ta kategorija jer imam krupnije kosti. Kad skinem kilažu na 70 kilograma, to strašno izgleda. Mislim da ću biti puno brži, jači i eksplozivniji u ovoj kategoriji. Na ovom meču gledat ćemo krvoproliće.''

Michael Realli prema relevantnim stranicama kao što su Tapology i Sherdog ima službeni omjer 1-0-0. Međutim, njegov menadžment tvrdi da on zapravo ima tri profesionalne pobjede te da će podaci biti ažurirani. Čelić se ne zamara previše tim podatkom, a na pitanje kakvog Patrika možemo očekivati, bio je kratak i jasan.

''U svakom slučaju, krvavog.''

Linker
18. travanj 2024 12:38