Regija

(VIDEO) Antun Račić kreće po iskupljenje i povratak na vrh, protivnik mu uputio neslanu provokaciju

Antun Račić
 Screenshot (youtube, Ksw)
U početku vrlo nevina službena najava Račićeve borbe završila je provokacijom mladog poljskog borca

Antun Račić ovog će se vikenda na KSW 63 priredbi boriti po prvi put otkako je ostao bez pojasa prvaka. Nije se bilo lako oporaviti nakon pet rundi pravog rata protiv Sebastiana Przybysza, no uzeo je dovoljno vremena i sad je spreman krenuti u iskupljenje, spreman je na ovoj priredbi u Varšavi krenuti graditi svoj put prema vrhu.

Čekat će ga borba protiv 24-godišnjeg Poljaka Jakuba Wiklacza, koji je do sada u borilištu KSW-a upisao po jednu pobjedu i poraz.

"Želim vratiti pojas. Znam da sam jedan od najboljih boraca ove divizije. Dočekat ću svoju priliku i ponovno se boriti za titulu. Dat ću sve od sebe da pobijedim svog protivnik i da sa svoje strane pružim odličnu borbu", rekao je Antun u službenoj najavi KSW-a, za koju je snimljen na prekrasnim lokacijama u svom Dubrovniku.

Dodao je i nešto o svom protivniku.

"Ne vidim ništa posebno što već prije nisam vidio. Bolji sam borac, kompletniji, snažniji i brži od njega. Moja posljednja borba bila je pravi rat i pokazao sam ljudima više nego do sada. No, ovog puta želim pobijediti brže", najavio je.

Borbu su najavili i vlasnici KSW-a.

"Račić se vraća gladan, ljutit i povrijeđenog ponosa. On je netko tko zna što donosi kruna. Mala je šansa za dosadnu borbu", rekao je Maciej Kawulski, dok je Martin Lewandowski bio malo konkretniji:

"Borbe moraju biti zanimljive, nabijene emocijama i moraju podići publiku iz njihovih sjedišta. Svojom posljednjom borbom Antun je zaradio više fanova nego svim svojim prethodnim borbama. Wiklacz je predstavnik nove generacije KSW boraca."

Wiklacz (11-3) zna da je pred njim borba karijera, a poput Antuna će imati ambiciju izboriti revanš protiv prvaka. Naime, Przybysz ga je savladao u njegovoj prvoj KSW borbi.

"Ova borba samo mi je korak naprijed prema borbi protiv Przybysza za titulu. Očekujem da Antun nakon posljednje borbe bude izuzetno motiviran, no to ništa ne mijenja. Titula je moj cilj i sto posto sam siguran da ću pobijediti", rekao je mladi Poljak, dodavši:

"Nisam u njegovim ranijim borbama vidio ništa posebno, no posljednjom borbom sam impresioniran. Bila je to svakako borba godine."

Uputio je na kraju i provokaciju:

"Moram ga završiti, moram ga prebiti, moram pobijediti. Antune, ne znam dolaze li tvoji mišići od majke prirode, ali ovog puta snaga neće igrati ulogu. Znam da ću ti nanijeti drugi poraz u nizu."

Borba Račića i Wiklacza šesta je na programu od ukupno devet borbi, koji predvodi borba Račićev timskog kolege Roberta Soldića protiv Patrika Kincla.

Linker
19. travanj 2024 01:49