Regija

Darko Stošić: ‘Nisam velik, ali sam brz i ove ću godine postati KSW teškaški prvak!‘

Darko Stošić
 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
U svoj lov na KSW titulu ovog će vikenda krenuti Darko Stošić

Vrlo zanimljiv poljskim medijima je Darko Stošić pred debi u novoj promociji. Njega će odraditi ovog vikenda na KSW 59 priredbi. Godinu dana nakon što je odlučio karijeru nastaviti u baš u KSW-u, Darko je dočekao nastup i to ponovno kao teškaš. I upravo to bilo je ono što je medije najviše zanimalo, zašto se odlučio vratiti u svoju prethodnu kategoriju.

"Svoju posljednju borbu u UFC-u imao sam kao poluteškaš, ali nakon tri poraza sam odlučio vratiti se u tešku kategoriju. U njoj sam neporažen, 12-0 sam i mislim da je to dobra odluka", rekao je Darko tijekom druženja s medijima koje je KSW organizirao, automatski se osvrnuvši na to kako UFC porazi nemaju veze s tom odlukom:

"Ne želim davati neku izlike za poraze, no osjećam se dobro kao teškaš i to je zapravo jedini razlog ove odluke. Dugo sam čekao ovaj debi, za što je zaslužna globalna situacija s koronavirusom. Imam 29 godina, osjećam se bolje nego ikad i dat ću sve od sebe da već ove sezone postanem KSW prvak."

Kao da ne prihvaćaju tu činjenicu, upitali su Darka još je li spreman pokušati savladati Tomasza Narkuna i doći do titule poluteške kategorije.

"Ne gledam prema tome niti se želim vratiti u polutešku kategoriju. Gledam prema Philu De Friesu, sto posto ostajem teškaš. No, prvo Wlodarek koji je također sjajan borac. Pričekajmo ovaj vikend da vidimo što će se dogoditi. Nemam pritisak, ovo je prvi put nakon dugo vremena da sam u potpunosti opušten. Um mi je fokusiran i sretan sam da sam dio ove velike organizacije. Vjerujem da imamo sjajnu zajedničku budućnost", čvrsto je uvjeren Stošić u svoju odluku.

Niti to nije bilo dovoljno, budući da su se nakon toga okrenuli činjenici da će Darko svakako biti jedan od fizički manjih teškaša na rosteru promocije. I to će moći vidjeti već u prvoj borbi, protiv vrlo krupnog i snažnog Michala Wlodareka.

"Iskreno, ne znam kako Wlodarek izgleda jer ga još nisam vidio uživo. Znam da je snažan i agresivan, voli se potući te ide naprijed i traži nokaut. To mu je cilj, ali isti cilj je i meni, zato će ovo biti dobra borba. Ja sam također eksplozivan i agresivan, susresti ćemo se i vidjeti tko je bolji. Ne zanima me ni veličina ostalih boraca. Da je veličina važna, kralj džungle bio bi slon, a ne lav. Nisam velik, ali sam brz. U borbi ću biti na oko 105 kilograma", rekao je sad već pomalo isfrustrirani Darko, još odgovorivši na pitanje znači li to da najavljuje nokaut:

"Nisu mi drage sudačke odluke, samo to vam mogu reći."

Darkova borba protiv Wlodareka peta je na rasporedu priredbe koja ukupno sadrži osam borbi.

Linker
20. travanj 2024 21:14