Regija

(VIDEO) Darko Stošić karijeru u KSW-u započeo pobjedom nokautom u drugoj rundi

Darko Stošić
 screenshot
Pola minute prije kraja druge runde, srpski teškaš pronašao je udarac vrijedan nokauta

Odličan rezultat ostvario je Darko Stošić u svojoj prvoj borbi nakon 14 mjeseci, ujedno i prvoj borbi otkako je postao član KSW-a te prvoj borbi u teškoj kategoriji nakon tri i pol godine. Posao protiv Michala Wlodareka završio je prekidom u završnici druge runde.

Niti pola minute borbe nije prošlo do prvog pravog poteza Stošića, a radilo se o rušenju, no bez akcije na podu. Po povratku na noge Wlodarek par puta napada udarcima, no još jednom mu Darko eksplozivno ulazi u njega i odvodi borbu na pod, gdje sad kreće raditi na poziciji. Pri isteku druge minute runde, počeo je srpski teškaš pogađati udarce iz gornje pozicije i raditi štetu Poljaku koji se nije uspijevao ustati. Kako je vrijeme prolazilo, udarci su izgledali sve bolje, a Wlodarek sve više bez pravog odgovora na ono što je Darko pripremio. Otprilike minutu i pol prije kraja runde, Poljak se odjednom uspijeva ustati te napada Stošića kojeg je akcija na podu očito umorila. Ipak, previše se zaletio bez prave obrane, što Stošić još jednom koristi za vrlo lako rušenje i kontrolu u parteru sve do kraja runde.

Dobro je Darko izgledao i na otvaranju druge runde te se borio vrlo pametno. Prvo je upisao rušenje pa dobru seriju na nogama i tako još dva puta naizmjence, sve dok dvije minute prije kraja runde nije preuzeo potpunu kontrolu na podu. Činilo se da će još jednom privesti rundu kraju, no nešto manje od pola minute do kraja se kratko ustao, a onda u padu pronašao udarac iz gornje pozicije kojim je Poljaka nokautirao. Sudac je to primijetio i prekinuo borbu, a srpski teškaš je mogao krenuti slaviti početak svog puta prema KSW-ovom tronu.

Prva je to pobjeda za Stošića još od lipnja 2018. godine, kad je u UFC debiju bio bolji od Jeremyja Kimballa.

Izgledao je Stošić dobro, taktički je radio vrlo pametno te je iskoristio ono gdje ima neupitnu prednost i veću kvalitetu od Wlodareka. Ono što nam je izgledalo kao problemi s kondicijom možemo objasniti dugom pauzom od nastupa i povratkom u tešku kategoriju. Pobjeda je čista i uvjerljiva te na njoj Stošić može graditi put prema ispunjenju svoje ambicije, a ona je osvajanje titule KSW prvaka teške kategorije.

Sjajan udarac kojim je Darko završio borbu pogledajte

WHAT A KNOCKOUT!!! #KSW59
?? @DarkoStosic92 ??? pic.twitter.com/uhXKfz0RL9

— KSW (@KSW_MMA) March 20, 2021 " target="_blank">OVDJE.

Linker
18. travanj 2024 03:58