Regija

Darko Stošić o meču s De Friesom: ‘Naučio me koliko je ovo težak sport, nikad se nisam tako osjećao‘

Phil De Fries (lijevo) i Darko Stošić (desno)

 Foto Olimpik/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Srpski teškaš pretrpio je vrlo težak poraz prije nešto manje od godinu dana

Težak nastup čeka Darka Stošića ovaj vikend na Brave CF 69 eventu koji se u subotu održava u Beogradu. Ponajbolji srpski MMA borac obračunat će se sa Shamilom Gazievim (9-0), neporaženim Rusom koji nastupa pod bahreinskom zastavom.

Gaziev je jedan od najboljig teškaša u Braveu i nikad u dosadašnjoj karijeri nije osjetio gorčinu poraza. Ipak, neće niti njemu biti lako, jer Stošić je najiskusniji i najkvalitetniji protivnik s kojim će se susresti, barem u dosadašnjem dijelu karijere.

Darko u taj meč ulazi nakon što je nokautirao Michala Kitu u devetom mjesecu prošle godine, a početkom 2022. godine, Stošić je pretrpio jedan od težih poraza u svojoj karijeri. Phil De Fries dominirao je od prve do posljednje sekunde u meču za KSW-ovu titulu u teškoj kategoriji, a Stošić je na kraju tapkao na udarce minutu i 16 sekundi prije kraja pete runde.

Gostujući u On Weight emisiji kod Gorana Babića ‘‘Hambija‘‘, Stošić je otkrio da se svakako nada revanšu protiv De Friesa, ali i da postoji mogućnost spuštanja u polutešku kategoriju, jer KSW je zainteresiran upariti ga s Ibragimom Chuzhigaevim, prvakom poluteške kategorije.

‘‘Priželjkujem revanš ako ovo prođe kako treba. Ovo je nekako idealan ispit, sličan je De Friesu, samo lošiji. Djeluje mi kao odličan ispit i priprema za De Friesa. Ali KSW je zainteresiran i da se borim s ovim prvakom iz poluteške kategorije (Chuzhigaev). Ako bude dobra ponuda, što da ne.‘‘, rekao je Stošić.

‘‘Hambi‘‘ je u nastavku razgovora tražio više detalja o samoj borbi protiv De Friesa. Pitao je Stošića što je konkretno naučio u tom meču i je li možda došlo do pogreške u pripremama. Podsjećamo, Stole je na vaganju bio težak 105,2 kilograma, dok je De Fries bio gotovo punih 15 kilograma teži i vaga mu je pokazala 120,1 kg. Darko je otkrio da je naučio bitnu lekciju u toj borbi, a dao je i neke detalje oko priprema koje nisu prošle najbolje.

‘‘(Naučio sam) koliko je ovo ustvari težak sport. Poslije te borbe bilo mi je baš loše. Povraćao sam cijelu večer, vjerojatno sam imao i potres mozga. Išao sam na hitnu, a poslije infuzije došao sam k sebi. Primio sam ne znam koliko udaraca. Ne udara on jako poput čekića, ali udario me 300 puta u glavu. Nikad se tako nisam osjećao poslije nekog meča. Nikada ne povraćam, nemam povišenu temperaturu. Rijetko mi se takve stvari događaju u životu. Povraćao sam desetak puta i shvatio sam da vjerojatno imam potres mozga.‘‘, objašnjavao je Darko, a zatim se osvrnuo na pripreme.

‘‘Tada sam bio u Poljskoj kampu, promašio sam kamp što se tiče pripreme za njega. Nisam mogao pronaći nikog za pet rundi. Tamo su Daniel (Omielanczuk) i Jan (Blachowicz), a oni su lijeni i ne radi im se poslije tri runde. Četvrtu i petu rundu krpio sam s nekim borcima od 80 i 90 kilograma. Imao sam problem s odrađivanjem četvrte i pete runde jer nije bilo sve koncipirano prema meni. Promašio sam s pripremama i ušao sam s kilažom u deficitu. Imao sam 103 ili 104 kilograma, a nisam očekivao da je toliko bolji i nadmoćniji.‘‘, rekao je Stošić.

Već u meču protiv Kite, Stošić se na vagi pojavio sa 108 kilograma, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će težiti sutra na vaganju uoči borbe s Gazievim. Brave 69 event održava se u subotu od 18:00h, a beogradska dvorana Štark ugostit će taj spektakl. Nadamo se da će Stošić nastaviti s pobjedama, a velika je mogućnost da ga do kraja godine gledamo u novoj borbi za KSW-ovu titulu prvaka.

Kompletno Stošićevo gostovanje u On Weightu možete pogledati OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 09:18