Ostalo

(VIDEO) Phil De Fries završio Todda Duffeea već u prvoj rundi, Humburger ostao neporažen!

Phil De Fries

 Screenshot (youtube, Ksw International)
Još jedanput dokazao nedodirljivost

Deset i pol godina prošlo je od njihove prve borbe. Todd Duffee je krajem 2012. godine nokautirao Phil De Friesa, čime je zaradio i bonus za nokaut večeri. Iako je slovio za jednu od najvećih UFC-ovih uzdanica, Todd Duffee je nakon toga odradio još samo tri borbe; pobijedio je Anthonyja Hamiltona nokautom u prvoj rundi, da bi ga zatim Frank mir pobijedio na isti način. Četiri godine kasnije borba protiv Jeffa Hughesa završila je ‘no-contest‘, a sada gotovo četiri godine nakon toga debitira za KSW.

Phil De Fries se nije naročito proslavio u UFC-u, ali od listopada 2017. godine kao da je otvorio novu stranicu u karijeri. Od tada je neporažen u sljedećih 10 borbi. KSW pojas teške kategorije osvojio je 2018. godine te ga je od tada branio sedam puta. Doslovce je počistio tešku kategoriju, te su mu vjerojatno iz nestašice kvalitetnih protivnika iz mirovine doveli borca koji je možda zanimljiv publici jer ga je pobijedio prije 10 godina.

Borba nije dugo potrajala; već u prvoj rundi nakon teških udaraca u parteru sudac je bio primoran zaustaviti borbu. Tako je Phil De Fries i dalje ostao netaknut u KSW-u, a isto tako je osvetio poraz iz UFC-a. Nitko nije previše očekivao od Duffeea s obzirom na višegodišnju neaktivnost. Izgleda kako će KSW imati tešku zadaću u pronalasku adekvatnih protivnika za teškaškog prvaka.

Od ostalih rezultata možemo valja spomenuti to da je Michal Kita pobijedio Daniela Omielanczuka prekidom u trećoj rundi, čime se vratio na pobjedničke staze nakon poraza protiv Darka Stošića. Također, dogodio se i jedan diskutabilan sudački prekid, po mnogima nepotreban, kada je nakon serije udaraca od strane Andreasa Gustafsona borba prekinuta. Iako je na tren djelovalo kao da Hošek prima teške batine, zapravo su svi udarci završili u bloku. Rezultate čitave priredbe pročitajte u nastavku članka.

KSW 79 rezultati:

Matyas Viszlay def. Frederico Komuenha via jednoglasna sudačka odluka (30-26, 30-26, 30-26)

Natalia Baczynska def. Petra Castkova via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28, 30-27)

Ramzan Jembiev def. Murilo Delfino via KO (Head kick), R2

Andreas Gustafsson def. David Hosek via TKO (Udarci), R1

Brian Hooi def. Jivko Stoimenov via TKO (Udarci), R1

Michał Kita def. Daniel Omielańczuk via TKO (Udarci), R3

Arkadiusz Wrzosek def. Tomas Mozny via jednoglasna sudačka odluka (29-26, 29-27, 29-27)

Dominik Humburger def. Jorge Luiz Bueno Jr via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 29-28, 29-28)

Phil De Fries def. Todd Duffee via TKO (Udarci), R1 – borba za pojas

Linker
25. travanj 2024 05:44