Regija

Darko Stošić poražen sudačkom odlukom nakon kaznenog oduzimanje dva boda

Stošić vs. Nzechukwu
Na večeras održanom UFC on ESPN 5 eventu u Newarku, Darko Stošić poražen je jednoglasnom sudačkom odlukom od Kennedyja Nzechukwua. Presudilo je to što je dva puta tijekom borbe kažnjen oduzimanjem boda radi udarca u međunožje protivnika.

Splet nesretnih okolnosti, ali i previše pasivan nastup srpskog borca iz Cro Copa tima rezultirao je njegovim drugim porazom u trećem UFC nastupu, ujedno i drugim u nizu. Kennedy Nzechukwu "ni kriv ni dužan" odlazi kući s vrijednom pobjedom, koju mu je Darko Stošić donio prije svega svojom nepažnjom, ali i nevjerojatno lošom taktikom u trenucima kad je trebao biti svjestan da mu samo prekid može donijeti pobjedu u ovoj borbi. No, krenimo redom.

Otvorio je Stošić borbu unutarnjim low kickovima na prednju nogu, koji su mu većinom prolazili, no na njih nije ništa vezao. Nzechukwu je bio borac koji je kretao prema naprijed, no od njega nije viđeno gotovo ništa udaraca. Pokušao je Stošić rušenje krajem druge minute borbe, no bez uspjeha. Nastavila se slična borba u kojoj niti jedan nije uspio povezati više udaraca, da bi posljednjih pola minute prve runde donijelo napad Stošića i seriju snažnim udaraca, ali bez dovoljno preciznosti da bi ozbiljnije ugrozio Nigerijca, odnosno da bi prošao kroz njegov blok.

Odmah na početku druge runde Stošić pogađa protivnika nogom u međunožje i dobiva upozorenje. Nakon odmora se nastavlja jednako pasivna borba kao u prvoj rundi, no Stošić je usporio i primio nekoliko drekata u nos, koji mu je krenuo krvariti, a po pokretu ruke se vidjelo da mu ozljeda stvara probleme. Izveo je Stošić točno na sredini runde rušenje, ali Kennedy se odmah diže i nastavlja se borba u kojoj Nigerijac ima inicijativu, no i on pokušava tek pojedinačne udarce. Malo prije ulaska u posljednju minutu runde, Stošić još jednom pogađa u međunožje, a ovog puta mu sudac opravdano oduzima bod. Do kraja runde nije viđeno previše akcije, no dojam je kako je Nigerijac u tih pet minuta napravio više, prije svega na račun konstantnog kretanja prema naprijed, dok je Stošić bio borac koji čeka svoju priliku.

Ništa novo što se tiče same borbe nije viđeno niti početkom treće runde. No, nakon nešto manje od dvije minute Stošić je pogodio novi udarac u međunožje. Ovog puta dolazi do pauze u kojoj sudac najavljuje kako će srpskog borca diskvalificirati ukoliko njegov protivnik nije u stanju nastaviti. Nzechukwu ipak govori kako je spreman, a Stošiću je oduzet još jedan bod. I onda, u situaciji gdje je morao biti svjestan da je prekid imperativ, Stošić kreće na rušenja. Uspio ih je ostvariti dva do kraja runde, čime ju je osvojio, no to nije bilo dovoljno. Gledajući da je tijekom borbe ostao bez dva boda te bez druge runde, Stošić je poražen jednoglasnom odlukom od dva puta 28:27 i jednom 29:26. Šok kod proglašenja pobjednika otkrio je kako je Stošić bio uvjeren da ima sve tri runde, no realna slika bila je drugačija. Srpski borac dobio je prvu i treću rundu, no u drugoj je jednostavno bio previše pasivan. Presudili su nažalost kazneni bodovi.

Linker
19. travanj 2024 21:27