UFC

Colby Covington savladao Lawlera nakon pet rundi dominacije, Miller ugušio Guidu

Covington vs. Lawler
Colby Covington došao je do velike pobjede u glavnoj borbi UFC on ESPN 5 priredbe održane večeras u Newarku. On je fenomenalnom izvedbom u potpunosti izdominirao bivšeg prvaka Robbieja Lawlera, ne dovevši kroz 25 minuta niti jednom svoju pobjedu u pitanje. Jim Miller je pobjedom nad Clayem Guidom u sunaslovnoj borbi postavio dva UFC rekorda, dok je svoj veliki talent potvrdio Nasrat Haqparast. Na glavnom programu nastupio je i srpski teškaš Darko Stošić, ali on je poražen od Kennedyja Nzechukwua jednoglasnom sudačkom odlukom.

Nekoliko puta do sada je Colby Covington potvrđivao koliko je dobar borac, no tek nakon današnje borbe protiv Robbieja Lawlera možemo s pravom reći kako je građen od šampionskog materijala. Lawler je borac koji je u dosadašnjoj karijeri upisao dvoznamenkasti broj poraza, no nitko ga nije 25 minuta doslovno uništavao kao što je to večeras napravio njegov bivši timski kolega. Sve dobro od Lawlera vidjeli smo u prvih pola minute, kad je pokušao furiozno krenuti, no tek je pogodio nekoliko udaraca. Vrlo brzo je Covington uhvatio potreban ritam i onda je krenula dominacija u svakom aspektu borbe. Dobio se dojam da može Lawlera rušiti kad god želi i to na različite načine, različitim tehnikama. Kretao se neprestano prema naprijed i nije smanjivao svoj tempo. Prve dvije runde Colby je u svakom trenutku napravio ono što je htio i vrlo brzo se vidjelo da Lawler ne može odgovoriti svom mlađem kolegi.

U trećoj rundi je Covington čak osjetio dovoljnu dozu samopouzdanja da krene u otvorenije razmjene na sredini kaveza te se tu također iskazao. Sjajnog i velikog nokautera pogađao je više puta nego ovaj njega, što je zapravo bilo najveće iznenađenje. Osim toga je u bilo kojem trenutku bio spreman krenuti u rušenje, koje mu je u većini slučajeva uspijevalo. Impresionirao je kondicijski i iako je Lawler ostavio dojam da je spreman, jednostavno je naletio na boljeg borca. Čak deset rušenja upisao je Covington,a uputio je otprilike 500 udaraca. Sudačke kartice dodijelile su mu svih pet rundi, a jedan mu je sudac pronašao čak i jednu 10-8. Neki objektivni je dojam da je takvih moglo biti i više i da razlog zašto nije je veliko poštovanje MMA zajednice, pa tako i sucaca, prema Robbieju Lawleru.

Sunaslovna borba ove priredbe završila je nakon samo pola minute, no tijekom njih viđeno je puno toga. Clay Guida agresivno je krenuo na Jima Millera i već u prvom ga je napadu ugrozio. Zaplesale su Milleru noge i činilo se kako je u problemima, no uspijeva se oporaviti i odmah vratiti udarcem iz kontre koji je uzdrmao Guidu. Primijetio je to Miller i napao njegov vrat, uhvativši giljotinu, svoje najjače oružje. Guida nije htio tapkati, no brzo je ostao bez svijesti i bilo je gotovo. Bila je to 33. Millerova UFC borba, čime je ponovno zasjeo na prvo mjesto po broju nastupa, ali i 20. pobjeda u lakoj kategoriji, što također još nitko nije postigao.

Potvrda sjajnog talenta Nasrata Haqparasta došla je u borbi protiv Joaquima Silve. 23-godišnji borac iz Afganistana, koji je svoju karijeru započeo u Njemačkoj, a sad trenira u velikom Tristar Gymu u Montrealu, nokautom u drugoj rundi savladao je do sada višestruko dokazanog Brazilca. Bila je to borba u koju je ovaj veliki potencijal ušao sporije, da bi s vremenom podizao tempo i na kraju u drugu rundu ušao furiozno te završio borbu krošeom točno u bradu, nakon samo pola minute.

Gerald Meerschaert još je jednom potvrdio da ga se nikad ne smije otpisivati. Ovaj iskusni borac iskoristio je sve što je naučio u dosadašnjih 40-ak borbi da bi odgovorio talentiranom Trevinu Gilesu. Uspio je odvesti borbu tamo gdje njemu odgovara i u trećoj rundi gušenjem svog protivnika poslati na spavanje. Scott Holtzman i Dong Hyun Ma odradili su izuzetno sadržajnu borbu u kojoj je do pobjede došao Holtzman. Naime, korejski borac nakon dvije runde nije mogao otvoriti lijevo oko, tako da mu liječnici nisu dozvolili nastavak borbe. Glavni program otvorila je borba u kojoj je Kennedy Nzechukwu jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Darka Stošića.

Uvodni program bio je predvođen pobjedom Mickeya Galla jednoglasnom sudačkom odlukom nad Salimom Touahrijem, dok je prije te borbe svoju drugu UFC pobjedu upisala Antonina Shevchenko. Sestra UFC prvakinje muha kategorije zaustavila je Lucie Pudilovu gušenjem u drugoj rundi. Bilo je to jedno od tri gušenja na ovom eventu gdje su borci ostali bez svijesti, što bi značilo kako je metoda pobjede bila tehnička predaja.

Matt Schnell došao je do četvrte pobjede u nizu savladavši Jordana Espinozu gušenjem trokutom nakon samo minutu i pol, dok je Lauren Murphy sjajno pogodila koljenom Maru Romero Borellu, da bi je nakon toga završila udarcima na podu. Claudio Silva na tapkanje je sredinom prve runde prisilio Colea Williamsa, dok je sve otvoreno borbom dvije debitantice u kojoj je Miranda Granger sudačkom odlukom bila bolja od Hannah Goldy.

UFC on ESPN 5 - Rezultati

Colby Covington

def.

Robbie Lawler

Jednoglasna sudačka odluka

Jim Miller

def.

Clay Guida

Tehnička predaja (giljotina)

R1

0:42

Nasrat Haqparast

def.

Joaquim Silva

KO (udarci)

R2

0:36

Gerald Meerschaert

def.

Trevin Giles

Tehnička predaja (giljotina)

R3

1:49

Scott Holtzman

def.

Dong Hyun Ma

TKO (liječnički prekid)

R2

5:00

Kennedy Nzechukwu

def.

Darko Stošić

Jednoglasna sudačka odluka

Mickey Gall

def.

Salim Touahri

Jednoglasna sudačka odluka

Antonina Shevchenko

def.

Lucie Pudilová

Tehnička predaja (RNC)

R2

1:20

Matt Schnell

def.

Jordan Espinosa

Prisiljavanje na predaju (Trokut)

R1

1:23

Lauren Murphy

def.

Mara Romero Borella

TKO (udarci)

R3

1:46

Cláudio Silva

def.

Cole Williams

Prisiljavanje na predaju (RNC)

R1

2:35

Miranda Granger

def.

Hannah Goldy

Jednoglasna sudačka odluka

Linker
12. travanj 2024 01:48