Regija

Delija i Šehić mučili su se na testu snage: Cro Cop je mladoj gardi objasnio neke stvari

Mirko Filipović

 Screenshot (facebook, Mirko Filipović)
Mirko Filipović objavio je video u kojem prikazuje zanimljivi test snage

Legendarni hrvatski MMA borac Mirko ''Cro Cop'' Filipović oduvijek je na glasu kao fizički nevjerojatno snažna osoba. Iako Mirko ne pripada skupini većih teškaša koji teže po 115-120 kilograma, njegova snaga oduvijek je bila zastrašujuća.

Ipak, Cro Cop je sada 47-godišnjak, a posljednji profesionalni meč odradio je prije tri godine. Očekivalo bi se kako je Mirko ipak izgubio ponešto na snazi te da više nije u formi kao nekoć. Međutim, hrvatski borac velik dio svog života živi takozvanim ''spartanskim'' režimom te je i dalje u zavidnoj formi.

Putem društvenih mreža, Cro Cop je odlučio demonstrirati u koliko je zapravo dobroj formi. Naime, Mirko je objavio snimku s treninga, a zapravo se radi o natjecanju u snazi. Cro Cop je naveo kako se radi o vježbi ramenog potiska s težinom od 190 kilograma. Fanovi u komentarima smatraju kako se radi o pogrešci te da nije moguće da su akteri videa radili rameni potisak s tolikom kilažom. Ipak, radi li se o slučajnoj pogrešci prilikom pisanja objave, preostavljamo Mirku Filipoviću da se izjasni po tom pitanju. Uglavnom, u natjecanju su sudjelovali Ante Delija, Benjamin Šehić, Cro Cop, ali i njegov sin Ivan.

''Večeras smo na treningu radili malo natjecanje u snazi. Na videu je rameni potisak sa 190 kg. To naravno nije jednako teško kao rameni potisak s olimpijskom šipkom, ali vjerujte da je jako teško. Šehić i Delija su me rasturili, jer su profesionalni borci te imaju 26 i 31 godinu. Obojica su visoki oko 2 metra, a meni je ipak 47 godina. Na kraju im je i moj Ivan koji ima 80 kilograma zasolio ranu. Krv nije voda. Kako su prošli u benchu i leg pressu, neću niti spominjati.'', napisao je Mirko u svojoj objavi.

Pregledom videa, uočit ćete kako se Benjamin Šehić i Ante Delija zapravo muče, odnosno nisu uspjeli podići zadanu kilažu. Zatim je Cro Cop odlučio objasniti neke stvari te je čak tri puta podigao istu kilažu. Zatim se okušao i Mirkov sin Ivan te je uz puno napora, uspio odraditi jedno ponavljanje.

Inače, Šehić je 25-godišnji bosanskohercegovački teškaš s pet profesionalnih nastupa iza sebe (4-1-0), dok je 31-godišnji Ante Delija (19-5-0) trenutno ponajbolji hrvatski MMA borac i također teškaš. Unatoč tome što su oba borca u naponu snage, čini se kako je Mirko Filipović i dalje nedodirljiv kad je čista snaga u pitanju.

Linker
18. travanj 2024 22:48