Regija

Delija o okršaju s Ngannouom: ‘Spreman sam! Želim biti najbolji na svijetu, a to mogu samo ako pobijedim Francisa!‘

Ante Delija

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Najbolji hrvatski MMA teškaš na svom je Instagramu odgovarao na pitanja fanova o aktualnostima u svojoj karijeri, ali i o brojnim drugim zanimljivim temama

Iako se borio samo jednom u posljednjih 12 mjeseci, 2023. je bila nevjerojatna godina za Francisa Ngannoua. Najprije je napustio UFC, što su mnogi okarakterizirali kao grešku u koracima, da bi nakon toga potpisao za PFL po uvjetima koje je želio, a onda i zaradio najveći novac u dosadašnjoj karijeri ušavši u ring s Tysonom Furyjem, protiv kojeg je šokirao boksački svijet - srušivši aktualnog svjetskog WBC prvaka i došavši nadomak pobjede. Nakon toga, kao jedno od najfrekventnijih pitanja u borilačkom svijetu nametnulo se ono o tome što je sljedeće za "Predatora". Dva su moguća smjera, jedan vodi u PFL-ov oktogon, a drugi natrag u boksački ring. Kad govorimo o ovom prvom, najizgledniji su potencijalni kandidati Ante Delija i Renan Ferreira, osvajači ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg PFL teškaškog turnira, a na temu okršaja s kamerunskim nokauterom, sada se osvrnuo i sam "Walking Trouble".

Delija je, naime, putem svom Instagram storyja sinoć odgovarao na pitanja fanova o aktualnostima u njegovoj karijeri, a kada je na red stiglo pitanje tome hoće li biti borbe između njega i Ngannoua, najbolji hrvatski teškaš odlučno je poručio: "Nadam se da hoće. Ja sam spreman!". Pitali su Deliju i o tome bi li se radije borio s Ngannouom ili Bellatorovim prvakom, na što je 33-godišnji Dubrovčanin jasno istaknuo da ga zanima prvenstveno Francis, a na pitanje o tome što cilja u bližoj budućnosti istaknuo je: "Biti najbolji na svijetu, a to mogu biti jedino ako pobijedim Francisa".

Osim potencijalnog okršaja s bivšim UFC-ovim prvakom, Delija je kroz Q&A govorio i o brojnim drugim zanimljivim temama, a fanove je, između ostalog, zanimalo njegovo mišljenje o Robertu Soldiću i Filipu Hrgoviću, ali i Aleksandru Iliću, Vasi Bakočeviću i Marku Bojkoviću.

"Roberto je predobar i inteligentan momak, a i jedan od najboljih boraca što sam vidio u životu. Mislim da ima sve predispozicije da bude broj 1, to smo vidjeli u mečevima, a ja sam vidio i na nekim sparinzima. S Hrgovićem mi je bilo odlično trenirati. Trenirali smo brutalno i opet ćemo trenirati. On je "Animal" u pravom smislu te riječi", napisao je Ante u svojim odgovorima, te okarakterizirao Bojkovića kao "strašnog mladog talenta", Vasu kao "karizmu i srčanost", dok je za Ilića rekao da o njemu ima "pozitivno mišljenje u svakom slučaju i da je odličan borac", ali da, u kontekstu njegovog potencijalnog meča s Ivanom Erslanom, smatra da je hrvatski poluteškaš "drugačija zvijer i da će to tek pokazati".

Kao najdraže trenutke u povijesti hrvatskog sporta Delija je izdvojio osvajanje Prideovog Grand Prixa od strane Mirka Filipovića 2006. godine, odnosno pobjedu "Vatrenih" u polufinalu Svjetskog prvenstva 2018. protiv Engleske, te olimpijske medalje Janice i Ivice Kostelić. Među TOP5 boraca s kojima je trenirao i koji su na njega ostavili najveći dojam uvrstio je, redom, "Cro Copa", Soldića, Maru Peraka, Erslana i Aleksandra Rakića.

Linker
03. svibanj 2024 06:49