UFC

Bomba od strane Dane Whitea! Aleksandar Rakić borit će se na UFC 300 eventu, poznato je ime protivnika!

Aleksandar Rakić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Srpski borac imat će veliku čast nastupiti na UFC-ovom povijesnom eventu

Dugo smo čekali da UFC-ov predsjednik Dane White počne najavljivati borbe koje će se održati na velikom UFC 300 eventu, a napokon smo i dočekali prve službene mečeve. White je otkrio prva tri meča koja ćemo gledati 13. travnja (četvrti mjesec), a jedan nas posebno oduševljava.

Aleksandar Rakić bit će dio UFC-ovog povijesnog eventa, a poznato je i tko će biti njegov protivnik. Srpskog borca čeka drugorangirani izazivač u poluteškoj kategoriji, Jiri Prochazka! Rakić i Prochazka verbalno su dogovarali meč posljednjih tjedana, nakon što je Rakić ostao bez revanša s Janom Blachowiczem. Spominjao se drugi ili treći mjesec kao potencijalni datum, ali Rakić će biti nešto strpljiviji kako bi nastupio na ogromnom UFC-ovom eventu.

Gotovo dvije godine proći će od Rakićevog posljednjeg nastupa i ozljede koljena u meču protiv Jana Blachowicza, ali vjerujemo da će Rakić doći na UFC 300 maksimalno spreman i zdrav. Pobjeda nad Prochazkom mogla bi mu osigurati napad na pojas.

Kad su u pitanju ostala dva meča na UFC 300 eventu, također nismo ostali razočarani. Aljamain Sterling prijeći će u višu kategoriju, odnosno u perolaku kategoriju. Bivšeg prvaka bantam kategorije čeka obračun sa sedmorangirani izazivačem, Calvinom Kattarom.

Supertalentirani Bo Nickal također će biti dio UFC 300 priredbe. Nickal će se boriti protiv Codyja Brundagea (10-5), a radi se o borcu koji iza sebe ima osam nastupa u UFC-u. Njegov uspjeh je polovičan (4-4-), a u posljednja dva nastupa upisao je dvije pobjede u prvoj rundi. Ona protiv Jacoba Malkouna ipak je došla diskvalifikacijom Malkouna zbog ilegalnih laktova.

To nisu bile sve vijesti od strane Dane Whitea. Dana je najavio još nekoliko mečeva, ali te mečeve gledat ćemo na nekim drugim eventima. Svakako najzvučnija borba je između Roberta Whittakera i Paula Coste. Dva elitna borca srednje kategorije borit će se na UFC 298 eventu koji će se 17. veljače (2. mjesec) održati u Anaheimu.

Ian Garry i Geoff Neal također će biti dio tog eventa. Ovaj meč ranije je već potvrđen, ali sada je pomaknut s UFC 299 eventa na UFC 298 event.

Kad je u pitanju event koji će se 24.2. održati u Mexico Cityju, White je dodao meč između Yaira Rodrigueza i Briana Ortege. Radi se o svojevrsnom revanšu nakon što je Yair slavio u prvoj borbi. Ortega je sredinom 2022. godine ozlijedio rame u prvoj rundi borbe s Yairom, a njih dvojica imat će novu priliku za obračun. Iako neće predvoditi event (Brandon Moreno i Amir Albazi predvode priredbu), meč između Yaira i Ortege ugovoren je na pet rundi.

Tjedan dana kasnije, na UFC-ovom eventu u Atlantic Cityju, čeka nas meč između Erin Blanchfield i Manon Fiorot. Definitivno se radi o ‘‘title eliminatoru‘‘, jer ovo su dvije borkinje koje se spominjalo kao glavne kandidatkinje za napad na pojas u muha kategoriji. Blanchfield je druga u poretku izazivačica, a Fiorot je treća.

Potvrdom ove borbe, White nam je možda potvrdio još jedan meč, ali ovo je samo pretpostavka. Naime, Alexa Grasso kao prvakinja muha kategorije mogla bi biti dio UFC 300 eventa, a Weili Zhang (prvakinja slamka kategorije) možda bude njena protivnica. No, to je samo pretpostavka.

U svakom slučaju, Aleksandar Rakić i Jiri Prochazka mogu se pohvaliti da čine prvi meč koji je službeno potvrđen za UFC 300 event i nadamo se da će obojica zdravi i spremni dogurati do tog spektakla.

Linker
19. travanj 2024 21:12