Regija

Delija se oporavlja od ozljede i najavljuje: 'Ishiijeva pobjeda odvesti će me u playoff'

Ante Delija
 Ivan Dijaković
Ante Delija trenutno se oporavlja od ozljede koju je doživio u svom prvom nastupu unutar PFL-ovog turnira teške kategorije te zbog koje neće biti u stanju nastupiti u drugoj borbi. Zadovoljan je oporavkom i vjeruje kako će mu se poklopiti rezultati potrebni da ipak nastupi među osam najboljih.

Delija je protiv Carla Seumanutafe odradio sjajnu borbu uz 15 minuta konstantne dominacije. Ipak, PFL je promocija u kojoj se pobjede prekidom dodatno vrednuju te je Ante tako u turnir ušao s tri osvojena boda. Nažalost, borba mu je donijela i ozlijeđenu ruku pa smo ga pitali za kratki komentar iste i koliko je zapravo ta ozljeda utjecala na njegovu izvedbu.

"Osjetio sam bol u ruci tijekom prve runde, pri jednom udarcu, ali se pod adrenalinom nisam obazirao na to. Mislim kako ozljeda nije nikako utjecala na moju izvedbu i krajnji ishod borbe", rekao nam je Ante, a onda je odgovorio i na pitanje žali li što pobjedu nije upisao prekidom: "Nisam razočaran što nisam završio borbu. Biti što više vremena u borbi je dragocjeno iskustvo i nešto što je u globalu dobro za mene. Pokušao sam ga završiti u prvoj rundi, ali sam prepoznao da je jako čvrst i nisam nakon toga ništa htio prepuštati slučaju."

Sad će se morati nadati pobjedama nekih boraca, prije svega svog timskog kolege Satoshija Ishiija. Oporavak mu prolazi dobro i trebao bi biti spreman za nastup u playoffu, koji se održava u listopadu. No, prvo ga mora izboriti pomoću nekih drugih rezultata.

"Siguran sam da će Ishii i Isaev pobijediti, tako da bih ja u tom slučaju trebao biti osmi na ljestvici i proći dalje", otkrio je Ante svoja razmišljanja, a onda je još dodao: "Po ovome što sam do sada vidio, njih dvojica su uz Denisa Goltsova najbolji borci u teškaškom turniru."

Satoshi Ishii bori se u drugom kolu protiv Jareda Rosholta, dok se Ali Isaev bori protiv Delijinog protivnika iz prvog kola, Carla Seumanutafe. Ipak, postoji solucija u kojoj mu pobjede njih dvojice možda neće biti dovoljne. Naime, Delija treba navijati i za svog nesuđenog protivnika, Francimara Barrosa. On će se boriti protiv Bena Edwardsa. Zanimljivo, radi se o Australcu s kojim se Delija trebao susresti u prvom kolu, ali je zbog ozljede bio prisiljen otkazati borbu protiv hrvatskog borca. Taj slučaj bit će mu potreban ako borbe Zekea Tuinei Willya protiv Alexa Nicholsona i Valdrina Istrefija protiv Muhammeda Dereesea završe prekidom.

Poredak teške kategorije nakon prvog kola možete vidjeti ispod teksta.

Linker
24. travanj 2024 06:10