Ostalo

PFL odradio svoj četvrti ovosezonski event, poznati sudionici doigravanja u dvije kategorije

Kayla Harrison
Professional Fighters League jučer je odradio svoj četvrti event druge sezone, uz borbe drugog kola muške velter i ženske lake kategorije. Održano je osam borbi nakon koji su poznati svi sudionici i parovi doigravanja ove dvije kategorije.

Zbog jučerašnjeg pada na vagi po jednog borca i borkinje, program je sadržavao osam borbi, po četiri na glavnom i četiri na uvodnom programu. No, u PFL turniru nema veze gdje se borba na rasporedu nalazi. Svaka je jednako važna jer se svi bore za isto, a to je mjesto u "playoffu". Osam boraca i četiri borkinje to su ovim putem osigurali i mogu se pripremati za svoje nastupe u listopadu, gdje zapravo kreće pravi lov na milijun dolara.

U ženskoj perolakoj kategoriji situacija je takva da je Sarah Kaufman izborila poziciju prve nositeljice, iako se jutros nije borila. Imala je pravo na taj izbor nakon što joj je protivnica pala vagu. Tako je uzela tri boda i nije ugrozila svoju poziciju. U polufinalu će je čekati još jedna bivša članica UFC-a, Larissa Pacheco, koja je savladala Bobbi-Jo Dalziel prekidom u prvoj rundi. Time je svoju protivnicu eliminirala iz daljnjeg natjecanja, unatoč tome što je ona u prvoj borbi slavila.

Još jednoj borkinji pobjeda iz prvog kola nije bila dovoljna, a to je Moriel Charneski. Nju je u prvoj borbi večeri, još jednim prekidom u prvoj rundi savladala Genah Fabian, čime je ta djevojka izborila svoj prolazak dalje. A tamo će je čekati djevojka zbog koje je ova kategorija i pokrenuta. Najveća američka judašica u povijesti, Kayla Harrison, upisala je novu pobjedu, tako što je polugom u prvoj rundi savladala Morgan Frier. Tako je sve spremno za polufinala, koja bi po mišljenju fanova zapravo trebala samo poslužiti kao uvod u veliko finale između Kaufman i Harrison.

Podosta drame bilo je i kod muških velteraša. Borci poraženi u prvom nastupu ozbiljno su shvatili svoj zadatak i krenuli su po što brže pobjede. Prvo je to uspjelo Davida Michaudu, koji je četiri minute bio dominiran od strane Handessona Ferreira, da bi se onda uspio oporaviti, pogoditi protivnika i završiti borbu. Duel dvojice već kvalificiranih boraca, Glaica France i Sadibou Sya završio je pobjedom France prekidom u drugoj rundi, a on je time osigurao mjesto prvopostavljenog borca za playoff. U playoff odlazi i John Howard, koji je nokautirao Raya Coopera III u prvoj rundi, ali dalje prolaze obojica, kao što dalje prolaze i oba sudionika glavne borbe. U njoj je prošlosezonski pobjednik, Magomed Magomedkerimov savladao Chrisa Curtisa. Igrom slučaja, jedan je završio kao drugi, a ovaj drugi kao sedmi borac ljestvice i oni će se ponovno susresti već u četvrtfinalu.

Nažalost po regionalnu scenu, Bojan Veličković nije uspio savladati Joao Zeferina, čime je ostao bez svog mjesta u doigravanju. Nakon prošlosezonskog nastupa u polufinalu, to je svakako veliko razočaranje za srpskog borca.

Linker
19. travanj 2024 13:17