Regija

Deliji se dodatno otvorio put ka osvajanju PFL-a: Nakon Cappelozze nastup je otkazao i Goltsov

Denis Goltsov

 Screenshot (youtube, Pfl)
Dvojica ponajvećih konkurenata za osvajanje turnira otpali su uoči polufinalnih nastupa

Dva dana dijele nas od osme ovosezonske PFL-ove priredbe na kojoj će se održati polufinalni mečevi za velteraše i teškaše. Hrvatski borac Ante Delija tražit će put u finale preko Brazilca Renana Ferreire, a drugi polufinalni par u potpunosti se promijenio.

Prošlogodišnji osvajač turnira Bruno Cappelozza još ranije je otkazao nastup zbog ozljede, a Matheus Scheffel uskočio je kao zamjena. Već samim time, turnir je ostao bez glavnog favorita, ali Denis Goltsov također je izrazito opasan borac. Međutim, ruski borac imao je problema s ishođenjem vize za nastup u Walesu i morao je otkazati polufinalni nastup. Umjesto Goltstova uskočio je Juan Adams, bivši UFC-ov borac (1-3 UFC).

Adams je 2018. godine izborio ugovor s UFC-om preko Contender Seriesa, a debitirao je nokautiravši Chrisa de la Rochu. Nakon toga uslijedili su porazi od Arjana Bhullara, Grega Hardyja i Justina Tafe. Radi se o teškašu koji kvalitetom ne parira Goltsovu, kao ni Cappelozzi. Matheus Scheffel s druge strane borac je kojeg je Ante Delija nokautirao u prvom kolu ovosezonskog turnira, ali u drugom kolu Scheffel je porazio Cappelozzu. Polufinale ipak nije izborio na taj način, nego je uskočio kao zamjena.

Promjena se dogodila i u glavnoj borbi večeri. Rory MacDonald finale turnira u velter kategoriji neće tražiti protiv neporaženog Magomeda Umalatova, nego protiv Dilano Taylora, američkog velteraša koji je ove sezone upisao jednu pobjedu i jedan poraz. Drugi polufinalni par u velter kategoriji čine Sadibou Sy i Carlos Leal.

Sve u svemu, Delija je sada još veči favorit za osvajanje turnira, a borba protiv Renana Ferreire može se nazvati ‘‘finalem prije finala‘‘. Naravno, niti jednog borca na toj razini nikad se ne može podcijeniti i Delija će morati maksimalno ozbiljno pristupiti zadatku. Dvije pobjede dijele ga od glavne nagrade koja iznosi milijun dolara, a mi se nadamo kako će Ante pokazati što zna.

Event se održava u subotu (13.08.) s početkom od 18:00h. Delija se bori u ‘‘co-main‘‘ eventu, a deset mečeva je na rasporedu prije njegovog.

Linker
26. travanj 2024 08:38