Regija

Denis Jurakić ne prihvaća poraz koji je doživio u Švedskoj, oglasila se i promocija

Denis Jurakić

 Instagram (denis Jurakić)
Talentirani srpski borac jednoglasnom odlukom izgubio je borbu u kojoj je bio bolji

Izuzetno kontroverzan poraz doživio je srpski borac Denis Jurakić proteklog vikenda. 26-godišnjak je nastupio na priredbi švedske promocije Fight Club Rush, a jednoglasnom odlukom pobijedio ga je Samuel Bark (3-0-0).

Pobjednik druge sezone FNC Armagedona u perolakoj kategoriji doživio je prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Ponovno je Jurakić prezentirao svoje odlično rušenje i konstantno je bacao Barka na leđa. Međutim, švedski borac desetak puta hvatao je žicu kaveza kako bi se pridigao iz partera.

Nevjerojatno je kako Bark nije kažnjen oduzimanjem bodova za toliko prekršaja, zbog kojih je mogao dobiti čak i diskvalifikaciju. Ipak, Bark ne samo da nije ostao bez bodova, nego je došao i do pobjede. Još bizarnija činjenica leži u tome da je jedan od sudaca sve tri runde dodijelio švedskom borcu.

Denis Jurakić nije negodovao u kavezu, ponizno je prihvatio odluku i sportski je čestitao protivniku. Međutim, nije neočekivano da srpskom borcu ovaj poraz ne sjeda dobro i ubrzo se oglasio putem Instagrama.

''Moram nešto reći o ovoj borbi. Nije ispravna odluka. Rušio sam ga 20 puta, imao sam kontrolu 13 minuta, bio sam bolji u stojci. On se deset puta hvatao za kavez. Ovo nije ispravno. Izgubio sam borbu, ali ne slažem se s odlukom.''

Njegov trener Ivan Đorđević ''Icko'' također ne može vjerovati da se Jurakić kući vratio s porazom. U podužem tekstu koji je ''Icko'' napisao u sklopu objave na svom Instagram profilu, detaljno je opisao kako smatra da je njegov borac pokraden te se ne mogu pomiriti s takvim porazom. ''Ickovu'' objavu pročitajte u objavi koja se nalazi ispod ovog odlomka.

Čelnik FCR promocije jeste Zlatko Ostrogonac. Radi se o čovjeku kojeg regionalni MMA fanovi pamte po njegovom MMA portalu i brojnim intervjuima koje je odradio s regionalnim borcima.

''Posljednja dva dana trpimo teške kritike sa svih strana svijeta, zbog određene sudačke odluke na FCR 11 priredbi, posebno zbog glavne i sunaslovne borbe večeri. (Jurakićeva borba bila je 'co-main event'). Želimo razjasniti da mi iz Fight Club Rusha nemamo ništa s tim, niti imamo moć da utječemo na njihove odluke. Sve odluke vezane za suce, u nadležnosti su švedskog MMA saveza, a oni rade i za UFC onda kad UFC dođe u Europu ili na Biliski istok. Stoga smatramo da se radi o profesionalnoj organizaciji koja mari za svoje odluke. Molimo vas da kontaktirate njih vezano za sve vaše kritke i neslaganja koja smo zaprilimili u posljednjih 48 sati. Ovo je totalno izvan naše kontrole.'', glasila je poruka FCRA-a, a za tim su dodali.

''Razumijemo težinu suđenja i donošenja odluka na licu mjesta. Međutim, neko treba snositi odgovornost za njihove akcije, jer je to jedini način za suce, skandinavski MMA i Fight Club Rus kao organizacije kojima sport raste i omogućuje profesionalncima da zarade za život. Ekstremno nam je važno da se borci mogu fokusirati na borbe i ne moraju brinuti o lošim odlukama saveza. Dopustite nam da podižemo sport, omogućite nam dialog kojim ćemo napredovat.'', poruke je FCR promocije.

Nadamo se kako će Jurakićeve žalbe biti uvažene te da će se ovaj meč preinačiti u ''no contest''.

Linker
23. travanj 2024 06:41