Regija

Dobre vijesti za Martinjaka, BYB organizacija otkupila je njegov BKB: ‘Ovo je prijelomna točka bez presedana!‘

BYB/BKB

 Screenshot/Facebook (BKB)
Boks bez rukavica doživljava veliku ekspanziju diljem svijeta, a tu činjenicu prate i nove poslovne akvizicije

Velika vijest stiže iz svijeta boksa bez rukavica, odnosno iz Miamija. Američka BYB Extreme organizacija, naime, otkupila je britanski BKB, najstariju svjetsku "bare knuckle" promociju pod čijim se okriljem bori i naš Marko Martinjak. Predsjednik BYB-a, Mike Vasquez, u ponedjeljak je i službeno potvrdio ovu značajnu akviziciju.

"Ovo je prijelomna točka bez presedana na globalnoj razini boksa bez rukavica. Od osnutka obiju kompanija, održavali smo i razvijali korektan radni odnos s BKB-om i održavali unakrsne borbe od 2021., dajući obožavateljima ono što uistinu žele i zaslužuju: najbolje borce na svijetu, koji skidaju rukavice i suočavaju se jedni s drugima u najstarijem i najčišćem obliku borilačkih sportova. Ova akvizicija bila je prirodan sljedeći korak u stvaranju najveće i najopakije ‘bare knuckle‘ kompanije, s najvećim međunarodnim otiskom i više od 250 boraca sa šest kontinenata, a da ne spominjemo emitiranje na brojnim platformama diljem svijeta, s milijunima gledatelja", poručio je Vasquez.

BKB je, kao prva promocija koja je profesionalizirala "bare knuckle" u modernom dobu, osnovan 2015. od strane Jima Freemana i Joea Smith-Browna, te redovito svojim priredbama rasprodaje Liverpool Echo Arenu i londonski Indigo u O2, a organizirao je i borbe u Phuketu na Tajlandu. BKB se može pohvaliti "rosterom" od preko 175 međunarodnih boraca, uključujući i neke od najboljih na svijetu, poput Marinjaka, Jimmyja Sweeneyja, Barrieja Jonesa i Dana Chapmana. Prema informacijama iz same promocije, i Freeman i Smith-Brown ostat će na izvršnim funkcijama i nakon BYB-evog preuzimanja BKB-a, obojica će voditi svakodnevne operacije za BYB u Europi te nadgledati nastavak europskog širenja.

Martinjak se svojim izvedbama u trilogiji s Jaromeom Hatchom na najbolji mogući način već predstavio BYB-u i američkoj publici. Aktualni vlasnik pet svjetskih titula (BKB i Police Gazette u supersrednjoj kategoriji, Police Gazette Diamond i Double Diamond Police Gazette trilogy u kruzeru, BKB do 95 kilograma) zasigurno će profitirati na ovoj velikoj akviziciji budući da mu se otvara prilika za demonstracijom "bare knuckle" vještina u još brojnijem i kvalitetnijem "rosteru", odnosno na većoj platofrmi i pred masovnijom publikom.

Linker
09. svibanj 2024 18:03