Regija

‘Doktor‘ je odradio doktorski! Uroš Medić sjajnim nokautom vratio se na pobjedničke staze

Uroš Medić

 Screenshot (twitter, Ufc)
Srpski borac lake kategorije pružio je jako zrelu izvedbu protiv Omara Moralesa

Važan meč čekao je Uroša Medića na današnjoj UFC Fight Night 206 priredbi, a Uroš je odradio svoj posao i više nego dobro. Nokautom u drugoj rundi, Uroš ''Doktor'' Medić (8-1-0) nokautirao je Omara Moralesa (11-3-0).

Nešto opreznije oba borca ušla su u ovaj meč, a Medić se ipak donekle nametnuo na sredini kaveza. Prednji direkt Uroša bio je njegovo najučestalije oružje prvom polovicom početne runde, a Morales se pretežno kretao unatrag. Borac iz Venezuele djelovao je strpljivo, a niti jedan od dvojice boraca nije konkretnije pogađao većinom runde, sve do same završnice. Tada je Medić dobro pogodio Moralesa koji je djelovao blago uzdrmano, a Uroš je time vjerojatno uzeo prvu rundu u očima sudaca.

Moralesu je kut između prve i druge runde savjetovao da pokuša napasti Medića hrvanjem. Uroš je djelovao sve opuštenije u stojci i sve je više pogađao dobrim boksačkim kombinacijama. Morales bi povremeno napao kombinacijom od nekoliko udaraca, ali nije uspijevao biti naročito precizan. Morales bi povremeno nakon boksačkih kombinacija nadovezao kick (middle/high), ali nije ozbiljnije ugrožavao Medića. Nakon nešto manje od tri minute druge runde, Medić brutalno pogađa lijevim direktom i uzdrmava Moralesa. Namirisao je ''Doktor'' krv i uspio je povezati još 2-3 udarca ljevicom nakon kojih je Morales završio vidno uzdrman na tlu, a sudac je prekinuo meč.

Morales je bio razočaran prekidom i dojam je kako je sudac možda mogao pustiti meč još nekoliko sekundi, no Morales bi vjerojatno pretrpio nepotrebnu dodatnu štetu.

Sjajan nastup Uroša Medića koji se nakon poraza od Turnera vratio pobjedama i sada je na omjeru 2-1 u UFC-u. Velik napredak u odnosu na prošli nastup pokazao je srpski borac lake kategorije i s nestrpljenjem iščekujemo nove nastupe 29-godišnjeg Uroša.

Linker
01. prosinac 2023 01:25