Regija

Prekinut je pobjednički niz Ivice Truščeka: ‘Balkanski BMF‘ prekidom je izgubio od Jungwirtha

Ivica Trušček i Christian Jungwirth

 Screenshot (youtube, Oktagon)
Iskusni križevaćki borac nije uspio doći do pobjede u debiju za Oktagon

Nakon što je Ivica Trušček (41-36-0) upisao tri pobjede u nizu pod okriljem FNC-a, uslijedio je debi za jako dobru češko-slovačku MMA promociju Oktagon. Nažalost, iskusni Trušček nije uspio doći do pobjede u debiju. 35-godišnji njemački borac Christian Jungwirth savladao ga je tehničkim nokautom krajem druge runde.

Borac nadimka ''KELT'' ušao je u ovaj meč kao osjetni favorit, a iza njega su bile dvije uzastopne pobjede pod okriljem Oktagona. Ulogu favorita opravdao je i danas te je došao do treće uzastopne pobjede. Jungwirth je inače devetorangirani izazivač Oktagonove velter kategorije, a s obzirom da se priredba održava u Frankfurtu, nastupao je i na domaćem terenu. Trušček je upisao prvi poraz od siječnja (prvi mjesec) 2020. godine i poraza od UFC-ovog borca Benoita Saint-Denisa, koji je usput rečeno pobijedio Niklasa Stolzea na UFC Fight Night 207 eventu koji se upravo održava.

Nekoć jedan od najvećih talenata, bosanskohercegovački borac Ahmed Vila, oživio je svoju karijeru kroz posljednja dva nastupa. 26-godišnji Ahmed proteklog mjeseca ''submissionom'' je pobijedio Saida Eidija na EMC-ovom eventu, a večeras je u sklopu Oktagonove priredbe porazio Jaroslava Pokornyja (14-10-0).

Vila je češkog borca pobijedio uvjerljivom jednoglasnom odlukom. Sva tri suca bodovali su sve tri runde u korist Ahmeda Vile koji je sada na dvije pobjede u nizu. Podsjećamo, Vila je prije toga čekao na pobjedu sve od 2017. godine, a mora se priznati kako ga je ponekad i splet nes(p)retnih okolnosti koštao pobjede.

Donald Ćosić prvi je nastupio od trojice regionalnih boraca na Oktagonovom eventu, ali Adam Palasz pobijedio ga je prekidom u prvoj rundi. Dominirao je Donko većim dijelom runde, ali ozljeda koljena označila je 90-ak sekundi prije završetka prve runde. Više o toj borbi možete pročitati OVDJE.

Linker
08. travanj 2024 15:29