Regija

Državno prvenstvo u kickboksu održava se ovaj vikend u Osijeku: Potvrđeni su nastupi svjetskih prvaka

Borna Bilandžić (lijevo) i Antonio Krajinović (desno)

 Kbk Sveti Duh
Osječka dvorana Jug 2 ugostit će pravi spektakl za ljubitelje kickboksa

U subotu 03. lipnja, u Osijeku, održati će se državno prvenstvo u kickboxingu, u disciplinama ‘‘full contact‘‘ za juniore i seniore, te u ‘‘point fightingu‘‘ za starije kadete. Organizator natjecanja je kickboxing klub Sveti Duh iz Osijeka u suradnji s Hrvatskim kickboxing savezom. Za državno prvenstvo ukupno je prijavljeno 164 natjecateljice i natjecatelja iz 37 kickboxing klubova. Svečano otvaranje natjecanja započeti će u 09:45 sati, a borbe u dvorani Jug 2 startaju od 10:00 sati. Ulaz za sve gledatelje biti će slobodan tijekom cijeloga dana.

Na državnom prvenstvu nastupiti će brojni poznati, renomirani i trofejni hrvatski kickboxing borci jer se radi o izbornom natjecanju za ulazak u reprezentaciju koja će ove godine nastupiti na WAKO seniorskom Svjetskom kickboxing prvenstvu koje će se u mjesecu studenome održati u Portugalu. Između ostalih, nastupiti će aktualni svjetski prvak u ‘‘full contactu‘‘ Nikica Radonić, iz kickboxing kluba Sveti Jure iz Vrgorca, zatim Marko Opšivač iz Budokaija iz Rovinja koji je brončani sa prošlog svjetskog prvenstva koje se održalo u Jesolu. U Osijek dolaze i Toni Ćatipović iz splitskog Pit bulla, a radi se o bivšem europski prvak. Lucija Bilobrk također iz Pit bulla, aktualna je svjetska prvakinja, kao i Ana Bajić iz Mornara. Za kickboxing klub Armus iz Zagreba nastupiti će i poznati hrvatski borac, zvijezda ‘‘bare knuckle‘‘ boksa (boks bez rukavica) Marko Martinjak i brojni drugi.

Iz kickboxing kluba Sveti Duh iz Osijeka koji je domaćin ovoga natjecanja i jedan od najuspješnijih klubova Hrvatskog kickboxing saveza nastupiti će ukupno sedam natjecatelja. Najviše se očekuje od Borne Bilandžića koji je aktualni državni prvak u ‘‘full contactu‘‘ do 71 kg i treći s prošlog seniorskog Svjetskog prvenstva u Jesolu u toj disciplini i toj kategoriji. Puno se očekuje i od Antonija Krajinovića koji je aktualni državni prvak u ‘‘full contactu‘‘ do 75 kg i također treći sa prošlog seniorskog svjetskog prvenstva, ali u disciplini ‘‘low kick‘‘ do 75 kg.

Vrijedi doći u Osijek i vidjeti velike hrvatske zvijezde kickboxinga, sporta u kojem je Hrvatska u samom svjetskom vrhu. (do)

Linker
10. travanj 2024 11:04